7.12.17

Ο φόβος για το MEGA είναι εδώ...

Related image
Τι κι αν έρχονται άγιες μέρες, τι κι αν οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος τουλάχιστον 15 μήνες, φαίνεται πως...
αυτό δεν πτοεί τους μεγαλομετόχους 
του MEGA, που παρά τις φιλανθρωπικές τους ενέργειες εκεί όπου υπάρχουν κάμερες, αδιαφορούν πλήρως για το τι γίνεται στο κάποτε Μεγάλο Κανάλι.
Τρανή απόδειξη η επικοινωνία που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με στενότατο συνεργάτη του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος παρά τα όσα είχε πει ο μεγαλομέτοχος για μια απάντηση περί μισθοδοσίας την Τρίτη, τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα νεώτερο σχετικά με την καταβολή κάποιας μισθοδοσίας.

Ο μήνας έχει σήμερα 7 (για άλλους βέβαια που έχουν γεμάτους λογαριασμούς έχει πάντα 9) και απέχουμε λιγότερο από 20 μέρες από τα Χριστούγεννα, αλλά το τοπίο για το Mega είναι από θολό έως πλήρως ομιχλώδες.

Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν καν εάν θα τους καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων, που πλέον μοιάζει περισσότερο με ελεημοσύνη και φυσικά για τους περισσότερους, αν όχι για όλους, θα πάει σε υπερεπείγουσες ανάγκες, που θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί από κανονική μισθοδοσία.
Την ίδια στιγμή, και εάν οι πληροφορίες ισχύουν, απομένουν λιγότερο από 48 ώρες για να αποφασίσουν οι τράπεζες εάν θα υπογράψουν τη συμφωνία με τους μετόχους του Mega ή το κανάλι θα ζήσει μια νέα τρικυμία με πιθανότερη κατάληξη το λουκέτο.

Πηγές αναφέρουν ότι τα συμβούλια των τραπεζών πρέπει μέχρι τις 8 του μήνα να έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις για να ξεκινήσουν οι νέες διαδικασίες ώστε το Mega να υπαχθεί στο άρθρο 106β, οι προμηθευτές να υποστούν το άδικο «κούρεμα» και οι εργαζόμενοι να δουν με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού.

Ωστόσο ο φόβος πως τίποτα δεν θα γίνει – τουλάχιστον άμεσα - παρά την προφορική συμφωνία μετόχων και τραπεζιτών, παρουσία μάλιστα του Γιάννη Βαρδινογιάννη, είναι διάχυτος μεταξύ των εργαζομένων που έχουν ακούσει πάμπολλες φορές παρόμοια σενάρια και έχουν απογοητευτεί πλήρως στη συνέχεια λόγω και της παρελκυστικής πολιτικής των τραπεζών στο  θέμα.
Τα επόμενα 24ωρα, πάντως, θα είναι για τους ανθρώπους του Mega κρίσιμα καθώς θα μάθουν και για την τύχη του καναλιού και για την τύχη του Δώρου Χριστουγέννων.
Ευχή δική μας, κάποιοι να ξανασκεφτούν την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ καιν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους απλήρωτους εργαζόμενους.

http://harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: