μνημονιακό προϋπολογισμό...
«Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται όπως οι Αυστριακοί, αλλά το επίπεδο μισθών και διαβίωσης να...
συγκρίνεται με την Βουλγαρία»! είπε ξεκαθαρίζοντας την ψήφο του από το βήμα της Γερουσίας, ο Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας ως εισηγητής του κρατικού προϋπολογισμού 2018 στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας ευθύς εξ’ αρχής εξήγησε την αρνητική ψήφο του και την κρυστάλλινη και σταθερή στάση του απέναντι στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή οικονομική πολιτική, λέγοντας:
«Γνωρίζετε ότι εξελέγην συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και πως βρέθηκα εκτός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τους ίδιους λόγους που παραιτήθηκα από την Κυβέρνηση Σαμαρά και που εν συνεχεία βρέθηκα έξω από το «μητρικό» μου κόμμα. Θεωρώ πως έτσι και τώρα πρέπει να τοποθετηθώ με παρρησία και θάρρος. Οφείλω και να ασκώ κριτική, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις λανθασμένες επιλογές Το οφείλω στη συνείδησή μου αλλά το οφείλω και στους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους, 28 χρόνια τώρα και που ως εντολοδόχος αυτών είμαι εδώ στο Βήμα της Βουλής των Ελλήνων. Προφανώς γνωρίζετε την αντίθεσή μου σε όλους τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς μέχρι τώρα, ακριβώς όπως και την πάγια αντίθεσή μου στις μνημονιακές συνταγές που έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται, για τις οποίες εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήσαν και παραμένουν αποτυχημένες, μη βοηθώντας την χώρα να ισορροπήσει και να ορθοποδήσει. Η συνταγή που ακολουθείται, έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ότι επιτυγχάνοντα οι στόχοι, αλλά δεν είναι ορθή γιατί δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη. Αντίθετα, όπως πολλές φορές έχουμε πει, ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εντείνεται το «στέγνωμα» της πραγματικής οικονομίας, δημιουργώντας μάλιστα, έντονα αντικίνητρα».
Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται όπως οι Αυστριακοί, αλλά το επίπεδο μισθών και διαβίωσης να συγκρίνεται με την Βουλγαρία
Εν συνεχεία ο Νίκος Νικολόπουλος ομολόγησε πως συμφωνεί με τον κ. Τσακαλώτο στον χαρακτηρισμό «άδικος» προϋπολογισμός και είπε: «Διαφωνώ όμως μαζί του στην προσπάθεια ωραιοποίησης που έκανε, αναφέροντας πως η Ελλάδα στην φορολογία είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Και διαφωνώ γιατί ο μέσος όρος που αναφέρει ο κ. υπουργός πρέπει να σχετιστεί και με τον μέσο όρο των απολαβών στην Ευρώπη, τον μέσο όρο του βιοτικού επιπέδου, αλλά και τον μέσο όρο της οργάνωσης του κράτους και των παρεχομένων υπηρεσιών του προς τους πολίτες. Για να το πω διαφορετικά και να γίνω ξεκάθαρος, δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται όπως οι Αυστριακοί, αλλά το επίπεδο μισθών και διαβίωσης να συγκρίνεται με την Βουλγαρία»!
Ήταν χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της τεκμηρίωσης που πρόβαλε ο Νίκος Νικολόπουλος, προκειμένου να καταδείξει ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί τα Δημόσια οικονομικά και δεν υπηρετεί τους Έλληνες
Συγκεκριμένα είπε:
«328 εκατ. από τη μη αναπροσαρμογή των συντάξεων .121 εκατ. από την κατάργηση της απαλλαγής των ιατρικών δαπανών. 68 εκατ. από την κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, μέτρο που συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση καταβαλλομένων μισθών και συντάξεων. 58 εκατ. από τη μείωση του επιδόματος θέρμανση. Σύνολο 575 εκατ. που όλα πλήττουν άμεσα τους πιο αδύναμους.
''Μαζί με όλα αυτά οφείλω όμως να αναγνωρίζω ότι ο προϋπολογισμός του 2017, όπως και οι δυο προηγούμενοι, εκτελέστηκαν μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πέτυχαν τους στόχους τους, όχι όμως την ευημερία των πολιτών. Πρέπει επίσης να αναφερθώ στην υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιστρέψει στην κοινωνία το περίφημο κοινωνικό μέρισμα και μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι. Ταυτόχρονα σπεύδω να πω ότι η λογική αυτή της διανομής κοινωνικού μερίσματος η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υπερφορολόγηση με βρίσκει αντίθετο. Διαφωνώ με τη συνέχιση της βαριάς φορολογικής πολιτικής. Διαφωνώ με τη συνέχιση μιας πολιτικής που προσφέρει κατήφεια και απογοήτευση στους πολίτες, κάτι που αντανακλάται και στους μικρούς, καχεκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Διαφωνώ με τη συνέχιση μίας στυγνής λογιστικής αποτύπωσης που τελικά θεριεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας και δεν ωθεί τις επενδύσεις. Διαφωνώ με την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης που είναι η μόνη που μπορεί να τραβήξει προς τα πάνω την οικονομία, αλλά και τις πιο χαμηλές κοινωνικές τάξεις.Κύριε υπουργέ, το ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης και των ιατρικών δαπανών, η κατάργηση των επιδομάτων, είναι μέτρα που δεν επηρεάζουν τους… μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου. Τα μεσαία και χαμηλά στρώματα πλήττουν»!
Την ίδια στιγμή, ανέβασε τους τόνους της κριτικής ο Νίκος Νικολόπουλος όταν αναφέρθηκε στην κατηγορία των αδυνάτων και των πολυτέκνων
«Ε, λοιπόν εγώ που προτίμησα να παραιτηθώ και να παρατήσω την υπουργική καρέκλα, να βρεθώ για δεύτερη φορά στην πολιτική απομόνωση, όμως παρόλα αυτά ντρέπομαι ως βουλευτής για τον ΕΝΦΙΑ ή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και τους αγρότες, για τους έμμεσους φόρους, αλλά και τους άμεσους, κυρίως αυτούς που πλήττουν το μέσο ελληνικό νοικοκυριό και οδηγούν τις πολύτεκνες οικογένειες σε εξαθλίωση ή τους νέους ανθρώπους στο να μην μπορούν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, με αποτέλεσμα η χώρα μας να αντιμετωπίζει και αυτή την μεγάλη βόμβα του δημογραφικού. Γι’ αυτό και το μόνο που μπορώ να εύχομαι και να ελπίζω είναι να αποτελεί αληθινή προσδοκία και όχι φρούδα ελπίδα, η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο τον επόμενο Αύγουστο, ώστε από εκεί και μετά να ξεκινήσει ένας εξορθολογισμός και μία καλύτερη και πιο ισόρροπη κατανομή των βαρών. Δυστυχώς όμως δεν πιστεύω πως το τέλος του τρίτου μνημονίου θα σημάνει την αυτόματη απαλλαγή της χώρας από τον βραχνά των δανειστών. Άλλωστε, έχουν ήδη υπογραφεί και ψηφιστεί οι υποχρεώσεις της χώρας μας για πλεονάσματα και δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια».
«Η αλήθεια είναι πως θέλω να ζήσω αυτή τη στιγμή και αμέσως μετά, να παλέψω μαζί με τους πολλούς Έλληνες πατριώτες για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Θέλω να αγωνιστώ με τις μικρές μου δυνάμεις, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και να αρχίσω να ξαναβλέπω το χαμόγελο στα χείλη των συμπατριωτών μας. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο αντιπαλεύω την παλιννόστηση των σκληρών μνημονιακών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων» επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος.
Κατέληξε δε, λέγοντας: «Συνοψίζοντας, πιστεύω πως η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, ίσως και η ολότητά της, βρίσκεται φέτος απέναντι σε έναν προϋπολογισμό με τον οποίο δεν συμφωνεί και τον οποίο δεν πιστεύει, όχι τόσο ως προς τα οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματά του, αλλά κυρίως ως προς την «συνταγή» που ακολουθεί και η οποία είναι ενταγμένη στο ίδιο πλαίσιο της ασφυκτικής λιτότητας και της ύφεσης.
Προβληματίστηκα μήπως έπρεπε να ψηφίσω τον προϋπολογισμό του 2018 ως τον τελευταίο μιας σειράς αναγκαστικών προϋπολογισμών και αν και θα ήθελα με την ψήφο μου να καταδείξω αυτό που λέει ο λαός «φάγαμε το βόδι, ας μην κολλήσουμε στην ουρά», δεν θα το κάνω .. Και τούτο γιατί, πριν 5 χρόνια, προτίμησα να φύγω από την παράταξη που υπηρέτησα από 16 χρονών, μόνον και μόνον, για να μην ψηφίσω σκληρά μνημονιακά μέτρα.
Ελπίζω, εύχομαι και απαιτώ από την κυβέρνηση του χρόνου τέτοια εποχή να έρθει ενώπιόν μας ένας προϋπολογισμός που θα προσφέρει ελπίδα, θα στηρίζει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, θα αποκαθιστά τις αδικίες.
Το 2018 να είναι η χρονιά που θα κρίνει αν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον τόπο στην κανονικότητα, ανακτώντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και αφήνοντας πίσω μας τα χρόνια της σκληρής λιτότητας, ή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μέσα στα στενά πλαίσια που ορίζουν οι δανειστές μας διαχειριζόμενοι και διαιωνίζοντας μια μίζερη πραγματικότητα. Πολύ φοβούμαι ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε αυτή τη διαφορετική πορεία τη χρονιά που έρχεται. Πολύ φοβούμαι ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επάνοδο στις αγορές, για σοβαρή συζήτηση με τους δανειστές για ουσιαστική και δίκαιη ρύθμιση του χρέους και, πολύ περισσότερο, για καθαρή έξοδο από την εποχή των μνημονίων, παρά τις καλές προθέσεις, θα μείνουν στα χαρτιά. Με αυτά τα δεδομένα, και με πλήρη επίγνωση της σημασίας αυτής της ψήφου, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι θα καταψηφίσω τον προϋπολογισμό του 2018»...
newpost.gr
«Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται όπως οι Αυστριακοί, αλλά το επίπεδο μισθών και διαβίωσης να...
συγκρίνεται με την Βουλγαρία»! είπε ξεκαθαρίζοντας την ψήφο του από το βήμα της Γερουσίας, ο Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας ως εισηγητής του κρατικού προϋπολογισμού 2018 στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας ευθύς εξ’ αρχής εξήγησε την αρνητική ψήφο του και την κρυστάλλινη και σταθερή στάση του απέναντι στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή οικονομική πολιτική, λέγοντας:
«Γνωρίζετε ότι εξελέγην συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και πως βρέθηκα εκτός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τους ίδιους λόγους που παραιτήθηκα από την Κυβέρνηση Σαμαρά και που εν συνεχεία βρέθηκα έξω από το «μητρικό» μου κόμμα. Θεωρώ πως έτσι και τώρα πρέπει να τοποθετηθώ με παρρησία και θάρρος. Οφείλω και να ασκώ κριτική, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις λανθασμένες επιλογές Το οφείλω στη συνείδησή μου αλλά το οφείλω και στους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους, 28 χρόνια τώρα και που ως εντολοδόχος αυτών είμαι εδώ στο Βήμα της Βουλής των Ελλήνων. Προφανώς γνωρίζετε την αντίθεσή μου σε όλους τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς μέχρι τώρα, ακριβώς όπως και την πάγια αντίθεσή μου στις μνημονιακές συνταγές που έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται, για τις οποίες εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήσαν και παραμένουν αποτυχημένες, μη βοηθώντας την χώρα να ισορροπήσει και να ορθοποδήσει. Η συνταγή που ακολουθείται, έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ότι επιτυγχάνοντα οι στόχοι, αλλά δεν είναι ορθή γιατί δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη. Αντίθετα, όπως πολλές φορές έχουμε πει, ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εντείνεται το «στέγνωμα» της πραγματικής οικονομίας, δημιουργώντας μάλιστα, έντονα αντικίνητρα».
Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται όπως οι Αυστριακοί, αλλά το επίπεδο μισθών και διαβίωσης να συγκρίνεται με την Βουλγαρία
Εν συνεχεία ο Νίκος Νικολόπουλος ομολόγησε πως συμφωνεί με τον κ. Τσακαλώτο στον χαρακτηρισμό «άδικος» προϋπολογισμός και είπε: «Διαφωνώ όμως μαζί του στην προσπάθεια ωραιοποίησης που έκανε, αναφέροντας πως η Ελλάδα στην φορολογία είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Και διαφωνώ γιατί ο μέσος όρος που αναφέρει ο κ. υπουργός πρέπει να σχετιστεί και με τον μέσο όρο των απολαβών στην Ευρώπη, τον μέσο όρο του βιοτικού επιπέδου, αλλά και τον μέσο όρο της οργάνωσης του κράτους και των παρεχομένων υπηρεσιών του προς τους πολίτες. Για να το πω διαφορετικά και να γίνω ξεκάθαρος, δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται όπως οι Αυστριακοί, αλλά το επίπεδο μισθών και διαβίωσης να συγκρίνεται με την Βουλγαρία»!
Ήταν χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της τεκμηρίωσης που πρόβαλε ο Νίκος Νικολόπουλος, προκειμένου να καταδείξει ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί τα Δημόσια οικονομικά και δεν υπηρετεί τους Έλληνες
Συγκεκριμένα είπε:
«328 εκατ. από τη μη αναπροσαρμογή των συντάξεων .121 εκατ. από την κατάργηση της απαλλαγής των ιατρικών δαπανών. 68 εκατ. από την κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, μέτρο που συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση καταβαλλομένων μισθών και συντάξεων. 58 εκατ. από τη μείωση του επιδόματος θέρμανση. Σύνολο 575 εκατ. που όλα πλήττουν άμεσα τους πιο αδύναμους.
''Μαζί με όλα αυτά οφείλω όμως να αναγνωρίζω ότι ο προϋπολογισμός του 2017, όπως και οι δυο προηγούμενοι, εκτελέστηκαν μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πέτυχαν τους στόχους τους, όχι όμως την ευημερία των πολιτών. Πρέπει επίσης να αναφερθώ στην υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιστρέψει στην κοινωνία το περίφημο κοινωνικό μέρισμα και μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι. Ταυτόχρονα σπεύδω να πω ότι η λογική αυτή της διανομής κοινωνικού μερίσματος η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υπερφορολόγηση με βρίσκει αντίθετο. Διαφωνώ με τη συνέχιση της βαριάς φορολογικής πολιτικής. Διαφωνώ με τη συνέχιση μιας πολιτικής που προσφέρει κατήφεια και απογοήτευση στους πολίτες, κάτι που αντανακλάται και στους μικρούς, καχεκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Διαφωνώ με τη συνέχιση μίας στυγνής λογιστικής αποτύπωσης που τελικά θεριεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας και δεν ωθεί τις επενδύσεις. Διαφωνώ με την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης που είναι η μόνη που μπορεί να τραβήξει προς τα πάνω την οικονομία, αλλά και τις πιο χαμηλές κοινωνικές τάξεις.Κύριε υπουργέ, το ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης και των ιατρικών δαπανών, η κατάργηση των επιδομάτων, είναι μέτρα που δεν επηρεάζουν τους… μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου. Τα μεσαία και χαμηλά στρώματα πλήττουν»!
Την ίδια στιγμή, ανέβασε τους τόνους της κριτικής ο Νίκος Νικολόπουλος όταν αναφέρθηκε στην κατηγορία των αδυνάτων και των πολυτέκνων
«Ε, λοιπόν εγώ που προτίμησα να παραιτηθώ και να παρατήσω την υπουργική καρέκλα, να βρεθώ για δεύτερη φορά στην πολιτική απομόνωση, όμως παρόλα αυτά ντρέπομαι ως βουλευτής για τον ΕΝΦΙΑ ή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και τους αγρότες, για τους έμμεσους φόρους, αλλά και τους άμεσους, κυρίως αυτούς που πλήττουν το μέσο ελληνικό νοικοκυριό και οδηγούν τις πολύτεκνες οικογένειες σε εξαθλίωση ή τους νέους ανθρώπους στο να μην μπορούν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, με αποτέλεσμα η χώρα μας να αντιμετωπίζει και αυτή την μεγάλη βόμβα του δημογραφικού. Γι’ αυτό και το μόνο που μπορώ να εύχομαι και να ελπίζω είναι να αποτελεί αληθινή προσδοκία και όχι φρούδα ελπίδα, η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο τον επόμενο Αύγουστο, ώστε από εκεί και μετά να ξεκινήσει ένας εξορθολογισμός και μία καλύτερη και πιο ισόρροπη κατανομή των βαρών. Δυστυχώς όμως δεν πιστεύω πως το τέλος του τρίτου μνημονίου θα σημάνει την αυτόματη απαλλαγή της χώρας από τον βραχνά των δανειστών. Άλλωστε, έχουν ήδη υπογραφεί και ψηφιστεί οι υποχρεώσεις της χώρας μας για πλεονάσματα και δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια».
«Η αλήθεια είναι πως θέλω να ζήσω αυτή τη στιγμή και αμέσως μετά, να παλέψω μαζί με τους πολλούς Έλληνες πατριώτες για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Θέλω να αγωνιστώ με τις μικρές μου δυνάμεις, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και να αρχίσω να ξαναβλέπω το χαμόγελο στα χείλη των συμπατριωτών μας. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο αντιπαλεύω την παλιννόστηση των σκληρών μνημονιακών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων» επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος.
Κατέληξε δε, λέγοντας: «Συνοψίζοντας, πιστεύω πως η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, ίσως και η ολότητά της, βρίσκεται φέτος απέναντι σε έναν προϋπολογισμό με τον οποίο δεν συμφωνεί και τον οποίο δεν πιστεύει, όχι τόσο ως προς τα οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματά του, αλλά κυρίως ως προς την «συνταγή» που ακολουθεί και η οποία είναι ενταγμένη στο ίδιο πλαίσιο της ασφυκτικής λιτότητας και της ύφεσης.
Προβληματίστηκα μήπως έπρεπε να ψηφίσω τον προϋπολογισμό του 2018 ως τον τελευταίο μιας σειράς αναγκαστικών προϋπολογισμών και αν και θα ήθελα με την ψήφο μου να καταδείξω αυτό που λέει ο λαός «φάγαμε το βόδι, ας μην κολλήσουμε στην ουρά», δεν θα το κάνω .. Και τούτο γιατί, πριν 5 χρόνια, προτίμησα να φύγω από την παράταξη που υπηρέτησα από 16 χρονών, μόνον και μόνον, για να μην ψηφίσω σκληρά μνημονιακά μέτρα.
Ελπίζω, εύχομαι και απαιτώ από την κυβέρνηση του χρόνου τέτοια εποχή να έρθει ενώπιόν μας ένας προϋπολογισμός που θα προσφέρει ελπίδα, θα στηρίζει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, θα αποκαθιστά τις αδικίες.
Το 2018 να είναι η χρονιά που θα κρίνει αν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον τόπο στην κανονικότητα, ανακτώντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και αφήνοντας πίσω μας τα χρόνια της σκληρής λιτότητας, ή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μέσα στα στενά πλαίσια που ορίζουν οι δανειστές μας διαχειριζόμενοι και διαιωνίζοντας μια μίζερη πραγματικότητα. Πολύ φοβούμαι ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε αυτή τη διαφορετική πορεία τη χρονιά που έρχεται. Πολύ φοβούμαι ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επάνοδο στις αγορές, για σοβαρή συζήτηση με τους δανειστές για ουσιαστική και δίκαιη ρύθμιση του χρέους και, πολύ περισσότερο, για καθαρή έξοδο από την εποχή των μνημονίων, παρά τις καλές προθέσεις, θα μείνουν στα χαρτιά. Με αυτά τα δεδομένα, και με πλήρη επίγνωση της σημασίας αυτής της ψήφου, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι θα καταψηφίσω τον προϋπολογισμό του 2018»...
newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου