7.11.17

«Δεχόμαστε τη κριτική αλλά…»

H απάντηση του Λιαργκόβα...

Εξηγήσεις για τα στοιχεία που παρουσίασε αναφορικά με τις ανάγκες πληρωμής των τοκοχρεολυσίων της...
περιόδου 2020-26, στην τελευταία τριμηνιαία του έκθεση, παρουσίασε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το γραφείο εμμέσως πλην σαφώς αποδέχτηκε την κριτική που του ασκήθηκε και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «δεν ήταν στη διάθεση του ΓΠΚΒ οι μεσοπρόθεσμες συμφωνίες». Παράλληλα προειδοποιεί πως «εάν προκύψουν μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις», η βιωσιμότητα του χρέους δεν θα είναι εφικτή.

Αναλυτικότερα, το Γραφείο αναφέρει πως οι μεσοπρόθεσμες συμφωνίες που ενδεχομένως υπάρχουν σε επικαιροποιημένες ενημερώσεις, δεν ήταν στη διάθεση του ΓΠΚΒ κατά τη διάρκεια της κατάρτισης της πρόσφατης τριμηνιαίας έκθεσής του. «Αποδεχόμαστε την κριτική που ασκήθηκε στις εκτιμήσεις της τελευταίας έκθεσής μας» σημειώνει και προσθέτει: «αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία της θέσης που υποστηρίζει το ΓΠΚΒ: εάν δεν προκύψουν μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις ικανές να απεγκλωβίσουν το ελληνικό κράτος από τις παγίδες που επιφέρει το υψηλό χρέος, μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του χρέους τίθεται υπό σοβαρή διακινδύνευση ή ακόμη δεν είναι εφικτή».

Τέλος επισημαίνει πως το ζήτημα του χρέους είναι «εθνικό» και απαιτείται να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον συναίνεσης και σύμπραξης όλων των δυνάμεων, πολιτικών και τεχνοκρατικών, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης για τη χώρα. «Αυτή είναι και η ουσία της θέσης του ΓΠΚΒ όπως αποτυπώθηκε στη σχετική τριμηνιαία έκθεση», καταλήγει...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: