1.10.17

ΤΑΧΙ-κός θίασος...


Σπάει ταμεία η κωμωδία που σήκωσαν χθες οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς να...
ξιφουλκούν κατά της αναχρονιστικής “κυβέρνησης του αραμπά”, όπως ειρωνικά είπε και η Φ. Γεννηματά, με αφορμή της πληροφορίες μιας εφημερίδας για ένα σχέδιο νόμου που ακόμη κανείς δεν έχει δει αν τελικά απειλεί την επιχειρηματικότητα ή τη φοροαποφυγή.

Το σενάριο της ομολογουμένως επιτυχημένης φαρσοκωμωδίας περιέχει ένα νομοσχέδιο που δεν έχει μπει καν σε διαβούλευση, ένα δημοσίευμα εφημερίδας που υποστηρίζει πως βρήκε κατ’ αποκλειστικότητα το σχέδιο νόμου, κάποιοι που σπεύδουν να μαζέψουν υπογραφές υπέρ μιας ιδιωτικής εταιρείας που κινδυνεύει με -άκουσον άκουσον- φορολόγηση των κερδών της στην Ελλάδα. Τα παίρνεις μετά όλα αυτά και, αφού τα πασπαλίσεις με μερικούς ύμνους στην επιχειρηματικότητα, τα ρίχνεις στον μύλο των social media και η γεωμετρική πρόοδος της τρέλας έρχεται και χτυπάει κόκκινο.

Πρώτος έτρεξε να μπει στον χορό των υπερρεαλιστικών δηλώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πίσω του ακολούθησε σύσσωμος ο θίασος των απανταχού υποστηρικτών της νεοφιλελεύθερης κονόμας που αναγνωρίζει μόνο επιχειρηματικά κέρδη και υποτιμά συστηματικά εργαζόμενους, υποχρεώσεις και δικαιώματα. Σκληρά ταξικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης σπεύδουν να αγκαλιάσουν και να μανατζάρουν ό,τι κυκλοφορεί γύρω τους και έχει έστω και την ελάχιστη αντιπολιτευτική οσμή. Όπως πριν από λίγες ημέρες με την Eldorado, έτσι και στην περίπτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Τaxibeat έστησαν μια παράσταση γεμάτη λουκέτα, απολύσεις, αίμα, δάκρυα και κορναρίσματα χωρίς κανείς επί της ουσίας να έχει σκύψει έστω και στο ελάχιστο πάνω από τα ζητήματα και τα προβλήματα της “φυλής των ταξί”, και δη των εταιρειών μίσθωσης ωσάν και σε αυτό τον χώρο δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, παρά όλα κινούνται με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Taxibeat Νίκος Δρανδάκης τον Μάιο του 2016 σε συνέντευξή του δήλωνε πως όραμά του είναι “να εξελιχθούμε σε μία εταιρεία η οποία θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών προσώπων και αντικειμένων και θα προσαρμόζεται δυναμικά στις ανάγκες της αγοράς”. Ο ίδιος άνθρωπος τώρα λέει πως το υποτιθέμενο σχέδιο νόμου “προσπαθεί να μετατρέψει τη The BEAT App από μια υπηρεσία διαμεσολάβησης ανάμεσα στον ελεύθερο επαγγελματία ταξιτζή και τους πελάτες του σε μια εταιρεία που παρέχει μεταφορικό έργο”. 

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί και τα οράματα όταν μπαίνει στη μέση η φορολόγηση. Αλλά, θα μου πεις, ψιλά γράμματα αυτά για τον ταξι-κο θίασο.

Πέτρος Κατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.