30.9.17

Λυμπερόπουλος: Δεν θέλουμε το κλείσιμο της Taxibeat...

Την στάση του απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται για τον ρόλο του στο θέμα του υπό κατάρτιση νόμου για...
τις μεταφορές και τη λειτουργία των εταιριών μεσολάβησης για τα ΤΑΞΙ εξηγεί, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, δηλώνει: «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρία ούτε ασφαλώς και επιθυμούμε να κλείσει. Αντίθετα επιθυμούμε τη λειτουργία της όπως και άλλων υπαρχόντων εφαρμογών αλλά και άλλων που πιθανώς να λειτουργήσουν στο μέλλον. Εκείνο που δεν θέλουμε είναι να μην υπάρχουν κανόνες και κυρίως να σέβονται όλοι τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, την ασφάλεια των οδηγών ταξί και βέβαια την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τη λειτουργία σε ένα σωστό πλαίσιο».

Ο Θ.Λυμπερόπουλος εξηγεί ότι υπάρχουν προβλήματα με τις φωτογραφίες που υπάρχουν, έστω και με την συναίνεση των ιδιοκτητών ταξί στις εφαρμογές που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα και για την ασφάλειά τους. Αυτή είναι και η νεώτερη διευκρίνιση που έδωσε ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης παραπέμποντας στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, σε τηλεοπτική εκπομπή στο contra channel δεν διευκρίνισε επαρκώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συζητούνται εάν πράγματι, όπως αποκαλύφθηκε, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο: H αποκλειστική συνεργασία για δύο ή τρία έτη των ιδιοκτητών ταξί με την εταιρία που θα επιλέξουν να συνεργαστούν (π.χ. την taxibeat) κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να λειτουργούν και μόνοι τους. Ο Θ.Λυμπερόπουλος είπε ότι θα πρέπει να περιμένουν όλοι το νομοσχέδιο όταν κατατεθεί στη Βουλή και τότε θα γίνουν γνωστές όλες οι διατάξεις του αλλά άφησε να εννοηθεί οτι είναι σε καλή συνεργασία με το υπουργείο.

Το θέμα αυτό πάντως έχει προκαλέσει νέες εκρήξεις στους κόλπους των επαγγελματιών ταξί καθώς είναι χιλιάδες εκείνοι που συνεργάζονται με την beat χωρίς προβλήματα αλλά και οι χρήστες – επιβάτες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία επιχαίρουν για την λειτουργία τέτοιων εταιριών αφού γίνεται και αξιολόγηση των ταξιτζήδων με τους οποίους θα συνεργαστούν ( καθαρά ταξί, καινούργια, γνωριμία του ονοματεπωνύμου του οδηγού και της φωτογραφίας του, δυνατότητα αξιολόγησης στην εφαρμογή).

Άλλωστε εκτός του θέματος της Uber για την οποία δεν υπάρχει καλή διάθεση γενικότερα στην Ελλάδα, τέτοιες εταιρίες σαν την beat λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο στο εξωτερικό όπου για παράδειγμα η φωτογραφία του οδηγού υπάρχει μόνιμα και σε καρτέλα εντός του ταξί...

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.