7.9.17

Πρόβα ΔΕΘ...

Νέα Δημοκρατία
Λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση του για...
μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% εντός δύο ετών, στη συνάντηση με την διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Η πραγματική οικονομία περνάει δύσκολα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο, δυστυχώς, κάνει τη ζωή του επιχειρηματία κάθε μέρα πιο δύσκολη. Εμείς έχουμε σκοπό αυτά να τα αντιμετωπίσουμε και να καταθέσουμε ένα πλαίσιο προτάσεων που θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητος και θα δίνει τη δυνατότητα, πάλι, στη μικρομεσαία επιχείρηση, κατεξοχήν, να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει δικαίωμα στην ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις θα εξειδικευθούν περαιτέρω στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Στάθηκε επίσης, εκτός από τη φορολογία, στο ζήτημα της ρευστότητας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν πέσει χρήματα στην πραγματική αγορά από το ΕΣΠΑ, «παρά την εικονική πραγματικότητα, που χτίζει η Κυβέρνηση» αλλά και στην ανάγκη οι τράπεζες να γίνουν πάλι ατμομηχανή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους αυξάνονται και ότι «η καθυστέρηση στην εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης από μόνη της δείχνει την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το καθοριστικό αυτό ζήτημα» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών «όχι μόνο για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά φυσικά και για τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θα έρθουν και θα επενδύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος παρέδωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη υπόμνημα της Ένωσης με τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου, ενόψει της ΔΕΘ, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη για δραστική μείωση φόρων και εισφορών, επαρκή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση συστήματος εκπαίδευσης που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας της γνώσης.

Ο Κων. Μίχαλος πρότεινε την καθιέρωση ενιαίου flat rate συντελεστή φορολογίας εισοδήματος επιχειρήσεων 20% με ταυτόχρονη συγκράτηση και αναδιάρθρωση των μη παραγωγικών δαπανών και βελτίωση της εισπραξιμότητας φόρων και εισφορών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: