27.9.17

Εκτός λειτουργίας το ΚΥ στη Σαμοθράκη...

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκτός λειτουργίας το ΚΥ στη Σαμοθράκη.Πολύ σοβαρές είναι οι ζημιές που υπέστη το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

Το...
Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το μεσημέρι κλιμάκιο μετέβησαν στο νησί με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, για να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Στρατός, πυροσβεστικοί υπάλληλοι και τοπικό κλιμάκιο επιχειρούν στο νησί

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, στο νησί επιχειρούν, με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, συνολικά 34 πυροσβεστικοί υπάλληλοι μαζί με το τοπικό κλιμάκιο, οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και άρμα της ΕΜΑΚ. «Η ΕΜΑΚ αλλά και η Αλεξανδρούπολη έχει πάει με ειδικές αντλίες, ενώ έχει σταλεί και κλιμάκιο για να στηρίξει το συντονιστικό κέντρο στο νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: