Γιατί έχασε η Λεπέν; Γιατί "κινητοποιήθηκαν οι δημοκρατικές δυνάμεις", μας είπε ο Παύλος Τσίμας (κάτι παρόμοια γράφει και ο Ντερμπεντέρης, καθώς και οι λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις", του Τ(τ)ύπου "η δόξα και το χρήμα...").
Ο...
pitsirikos το σχολιάζει με πικρό χιούμορ:
Ο Εμανουέλ Μακρόν νίκησε την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και έγινε ο πρώτος τραπεζίτης Πρόεδρος της Γαλλίας.
Η νίκη του Μακρόν ανοίγει τον δρόμο της εξουσίας και για άλλους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει και επίσημα τράπεζα.
Πάντως, δεν χρειάζεται να εκλέγονται οι τραπεζίτες, αφού, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δει τα δύσκολα, κάνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και διορίζει για πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη, όπως έγινε στην Ελλάδα με τον Παπαδήμο και στην Ιταλία με τον Μόντι.
Η νίκη του Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την πρωθυπουργία στον Γιάννη Στουρνάρα, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αίτηση να προσληφθεί στην Εθνική Τράπεζα, για να αποκτήσει τα απαραίτητα τραπεζικά προσόντα και να γίνει αυτός πρωθυπουργός.
Διάφοροι χαχόλοι πανηγυρίζουν για την νίκη του Μακρόν, λέγοντας πως είναι νίκη της Δημοκρατίας, αφού Δημοκρατία πια είναι να γίνεται πρόεδρος της Γαλλίας ο τραπεζίτης των Ρότσιλντ.
Δημοκρατία είναι να επιλέγεις πρόεδρο ανάμεσα σε έναν τραπεζίτη και μια ακροδεξιά.
Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, είναι ο θάνατος.
Παράλληλα, είναι τόσο γκάου όλοι αυτοί που δεν βλέπουν (;) πως ο Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την προεδρία της Γαλλίας στη Λεπέν.
Ο Μακρόν δεν φέρνει την ελπίδα -όπως λέει ο ίδιος- αλλά τον φασισμό.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν απόλυτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγουν ξανά τον δρόμο στους φασίστες.
Και κάποιοι πανηγυρίζουν για νίκη της Δημοκρατίας.
Ευτυχισμένο το 1936!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου