3.4.17

Επιβεβαιώνεται το πλεόνασμα...

ΕΦΚΑστον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ...

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) (29/03/2017) που...
έδωσε το υπουργείο Εργασίας στη δημοσιότητα, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017 εμφανίζεται δημοσιονομικό πλεόνασμα 41 εκατομμύρια ευρώ, έναντι στόχου διμήνου για έλλειμμα 116 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί.

Το υπουργείο, συνυπολογίζοντας και τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που έλαβαν παρατάσεις για την καταβολή των εισφορών τους, αναμένει το τελικό πλεόνασμα να προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

«Με αυτά τα δεδομένα, η πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά το πρώτο δίμηνο του έτους κρίνεται απολύτως ικανοποιητική, σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.


Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist για το ασφαλιστικό είχε τονίσει πως τα έσοδα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων παρουσιάζουν αυξητική τάση, παρότι μειώθηκαν οι εισφορές. Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη καθώς αρκετοί ασφαλισμένοι βρέθηκαν πάλι εντός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι απείχαν, λόγω των υψηλών εισφορών που ίσχυαν»...

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: