7.4.17

Η στιγμή που οι «Τόμαχοκ» χτυπούν την συριακή αεροπορική βάση

Βίντεο: Η στιγμή που οι «Τόμαχοκ» των Αμερικανών χτυπούν την συριακή αεροπορική βάση
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο από την αεροπορική βάση Σαϊράτ, στα δυτικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, την στιγμή που...
δέχεται την πυραυλική επίθεση με 59 Τόμαχοκ από τις ΗΠΑ.


 

Το βίντεο έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο και η συριακή τηλεόραση ισχυρίζεται ότι έχει καταγράψει την στιγμή της επίθεσης από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross, που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.

Την ώρα της επίθεσης (04:40 τοπική) το σκοτάδι στην περιοχή ήταν πυκνό και το βίντεο δείχνει τον μαύρο ουρανό να «βάφεται» κόκκινος από τις λάμψεις των εκρήξεων.


Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου, η επίθεση ήταν στοχευμένη και έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

Όσο στοχευμένη και αν υπήρξε, ωστόσο, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι από την επίθεση έχασαν την ζωή τους εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαράζι, είχε δηλώσει νωρίτερα πως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση. Δεν έχει καταστεί σαφές αν πρόκειται για χωριστούς απολογισμούς νεκρών\

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: