4.4.17

Αισιοδοξία για συμφωνία...

που δεν μπορεί παρά να είναι σε θετική κατεύθυνση, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης...

Βίντεο...

Αισιόδοξος ότι θα κλείσει η συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε...
συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θεωρεί πιθανό ότι θα συζητήσουμε για τη συμφωνία, πριν κλείσει η Βουλή. Είναι πολύ δύσκολο να μεταφραστούν σε νομοτεχνικές καταστάσεις έγκυρα.
Εύλογες όλες οι αγωνίες του κόσμου για όλο το φάσμα της καθημερινότητας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας τη σημασία της ρύθμισης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ευθύνες επέρριψε στην πλευρά των δανειστών για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς, όπως υπογράμμισε, έχουν επανέλθει ζητήματα «κλεισμένα» από την προηγούμενη αξιολόγηση, όπως για παράδειγμα το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Εξήγησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων των δανειστών.

Θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα ενισχύει μακροπρόθεσμα το κοινωνικό κράτος και θα εξισορροπήσει τις απώλειες από τα μέτρα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι "να μείνει η χώρα πάνω στις ράγες" ώστε με την αξιοποίηση του διεθνούς κλίματος να υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης καλύτερων όρων στο μέλλον.

Ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στις διαφορές ανάμεσα στο 2015 και το 2017, τόνισε ότι έχει υπάρξει ενίσχυση του εθνοκεντρισμού στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα σημειώθηκε μια προσπάθεια σύγκλισης ανάμεσα σε δυνάμεις της Αριστεράς και των σοσιαλιστών. Αυτή θα είναι και η διέξοδος από τη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία γιατί "αν μείνουμε εκεί η Ευρώπη θα πάει στα βράχια" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Έχει δρομολογηθεί από την ημέρα που εξελέγη η παρούσα κυβέρνηση ένας σχεδιασμός, μία στρατηγική της παρένθεσης. Είναι η ενδιάμεση κατάσταση της «θεωρίας των δύο άκρων» που θεωρεί ότι η αριστερά στην κυβέρνηση είναι ένα λάθος της φύσης και της κοινωνίας, γρήγορα, η παρένθεση θα κλείσει και θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Στόχος τους είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης όχι μόνο να αποτύχει αλλά να ταπεινωθεί ώστε κατά τη ρήση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ο κόσμος να έχει μια απόσταση από την Αριστερά...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: