7.4.17

Σειρά συναντήσεων του Π. Κουρουμπλή...

Παναγιώτης Κουρουμπλήςστην Ηγουμενίτσα...

Τα σχέδια για την παραχώρηση των 365 στρεμμάτων χερσαίας λιμενικής ζώνης στο δήμο Ηγουμενίτσας, παρέδωσε ο...
πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.Ηγ) Ανδρέας Νταής στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη την Ηγουμενίτσα πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής. Τον Π. Κουρουμπλή συνόδευσαν ο γ.γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης.

Ο δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Λώλος ευχαρίστησε τον υπουργό για την παραχώρηση του πολύ σημαντικού τμήματος από τον Ο.Λ.Η.Γ. προς τον δήμο, ζητώντας από τον υπουργό να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη, λόγω της όχλησης από την κίνηση στο λιμάνι.

Ο Π. Κουρουμπλής κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ηγουμενίτσα τόνισε ότι «με τη στήριξη και χρηματοδότηση του υπουργείου βρισκόμαστε πια στην ολοκλήρωση της Β΄ φάσης επέκτασης του λιμένα Ηγουμενίτσας, έργο που εκκρεμεί από το 2006», ενώ σημείωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της Γ΄ φάσης του έργου, επένδυση ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ.


Επίσης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της «Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF) εξασφαλίζονται 11,5 εκατομμύρια ευρώ για τη κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, το οποίο θα συνδέεται με την Εγνατία οδό...

Χριστίνα Παπασταθοπούλου, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: