12.3.17

O Tραμπ απέλυσε τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης...

Ο Ντοναλντ Τραμπ κατεβαίνει τα σκαλιά του Air Force One
Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο επί οκτώ χρόνια εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Πριτ Μπαράρα, αφού αρνήθηκε να...
παραιτηθεί και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι θα παραμείνει στη θέση του.

Ο ίδιος απολύθηκε χθες αφού αρνήθηκε να υπακούσει εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης να υποβάλει την παραίτησή του μαζί με άλλους 45 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, που είχαν διοριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα,

«Δεν παραιτήθηκα. Απολύθηκα πριν λίγα λεπτά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπαράρα προσθέτοντας ότι η υπηρεσία του στη θέση αυτή «ήταν η μεγαλύτερη τιμή στην επαγγελματική του ζωή».

Στην αρμοδιότητά του είχε τον Νότιο Τομέα της Νέας Υόρκης και εντός αυτού το Μανχάταν, επιχειρηματικό κέντρο και σημείο συγκέντρωσης ισχυρών περιουσιών και ήταν από τους πλέον προβεβλημένους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Ο 48χρονος είχε διορισθεί το 2009 και στα επτά χρόνια της θητείας του είχε χτίσει μία εικόνα ανεξαρτησίας, πραγματοποιώντας έρευνες που άγγιζαν τόσο Ρεπουμπλικανούς, όσο και δημοκρατικούς αξιωματούχους, φθάνοντας μέχρι τα πιο υψηλά κλιμάκια.

Είχε τη φήμη του άτεγκτου πολέμιου της εγκληματικότητας στον κόσμο των επιχειρήσεων και της διαφθοράς, του ατρόμητου μπροστά στις ελίτ της Γουόλ Στριτ λειτουργού της δικαιοσύνης .

Η χθεσινή απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης να ζητήσει τις παραιτήσεις 46 ομοσπονδιακών εισαγγελέων που είχαν διοριστεί από τον Ομπάμα εντάσσεται στην πρακτική όλων των προέδρων στο πλαίσιο της διαδικασίας μετάβασης.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς διαμαρτυρήθηκαν για τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της εντολής και για τα πολύ μικρά χρονικά περιθώρια που τους δόθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: