5.3.17

Σκιές και παρεξηγήσεις...

Συνεδρίαση για οργάνωση και κατευθυντήριες γραμμές θα έχουν στη Νέα Δημοκρατία τη Δευτέρα. Η σκιώδης κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συναντηθεί για πρώτη φορά υπό το φως των...
εξελίξεων στη διαπραγμάτευση, αλλά και μετά τις «παρεξηγήσεις» με Μεϊμαράκη και Παπακώστα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το κόμμα κάποιες από τις ελαφρύνσεις. Χαμηλώνουν οι τόνοι για τις εκλογές.

Οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά υπό τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αίτημα για εκλογές παραμένει, αλλά αποσυνδέεται από την αξιολόγηση.

Θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είανι ότι πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο κόστος για οικονομία και πολίτες.

Πάντως η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δικαιώνει τις προβλέψεις της καθώς όπως λέει «η καθυστέρηση την οποία έκανε η κυβέρνηση για εσωκομματικούς λόγους, εξέθρεψε τις υπερβολικές σε πολλά σημεία απαιτήσεις των δανειστών».

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ξεκαθαριστεί και το ποια θα είναι η γραμμή του κόμματος όταν έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί η Νέα Δημοκρατία από την άτεγκτη στάση που κράτησε το κόμμα και ο πρόεδρός του τις τελευταίες ημέρες. Θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πιο συναινετική στάση και να ψηφιστούν κάποιες από τις ελαφρύνσεις που θα φέρε η κυβέρνηση.

Η θέση της ηγεσίας, που θα καταστήσει σαφή ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο αλλά θα εξετάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ενδεχομένως ψηφίσει ορισμένες, ενώ θα κάνει επ΄ αυτών και τις δικές της βελτιωτικές προτάσεις.

Φυσικά εάν η συμφωνία έλθει πακέτο σε ένα άρθρο η ΝΔ θα καταψηφίσει.

Σημειώνεται, ακόμη ότι εάν έλθουν σε διαφορετικά άρθρα οι διαρθρωτικές αλλαγές ίσως η ΝΔ να ψηφίσει κάποιες από αυτές.
Η μικρή στροφή και οι... παρεξηγήσεις

Υπενθυμίζεται ότι και στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μόνο στα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθούν και οι «παρεξηγήσεις» από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Κατερίνας Παπακώστα, οι οποίοι βρέθηκαν εμφανώς εκτός γραμμής. Αμφότεροι έδωσαν εξηγήσεις και προέβησαν σε διευκρινίσεις, αλλά πηγές της Πειραιώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, διαμηνύουν ότι οι παραφωνίες δεν θα γίνουν ανεκτές καθώς πληγώνουν την βάση της γαλάζιας παράταξης και αποδυναμώνουν το μήνυμα του κόμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: