4.3.17

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει στους δανειστές...

ακόμα κι αυτά που δεν ζητούν, σημειώνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης...

Η σημερινή κυβέρνηση «πέτυχε να αλλάξει ο καταστροφικός κανόνας 1:5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο που...
ίσχυε από το 2010. Ετσι, για το 2017 ο κανόνας είναι 1:4, για το 2018 είναι 1:3 και από το 2019 επανέρχεται στο 1:1», θυμίζει μέσω social media ο Χρ.Βερναρδάκης και προσθέτει: «Κι όμως, ο Πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη που έδωσε στον Ν.Χατζηνικολάου, εξήγγειλε την επιστροφή του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις του δημοσίου!»

Όπως αναφέρει ο Χρ. Βερναρδάκης μέσω της σελίδας του στο fb:

Εδωσα μια συνέντευξη σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησα την ΝΔ ως "πέμπτη φάλαγγα" στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους "Θεσμούς". Η συνέντευξη προκάλεσε την (ελαφρά ομολογουμένως) αντίδραση της ΝΔ.

Επανήλθα λοιπόν με μια σύντομη ανταπάντηση, η οποία στηρίζεται σε ένα απλό και πραγματικό γεγονός: Η Κυβέρνηση στα πλαίσια της α' αξιολόγησης πέρισυ διαπραγματεύτηκε και πέτυχε να αλλάξει ο καταστροφικός κανόνας 1:5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο που ίσχυε από το 2010. Ετσι, για το 2017 ο κανόνας είναι 1:4, για το 2018 είναι 1:3 και από το 2019 επανέρχεται στο 1:1. Η αλλαγή αυτή - η οποία ψηφίστηκε μάλιστα στη Βουλή με την α' αξιολόγηση και είναι σήμερα νόμος του Κράτους - αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στο αγώνα να υπάρξουν προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, οι οποίες αποψιλώθηκαν από το 2010-2015.

Κι' όμως, ο Πρόεδρος της ΝΔ στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε μεσοβδόμαδα στον Ν.Χατζηνικολάου, εξήγγειλε την επιστροφή του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις του δημοσίου!!

Με άλλα λόγια, είναι πιο ακραίος και από τους δανειστές. Τους δίνει αυτό που και οι ίδιοι δεν ζητούν. Τους εκπλήσσει με την πρωτοφανή προθυμία του. Και είναι ένα μόνο παράδειγμα στα πολλά που λέει, διαρρέει και κάνει ο Κ.Μητσοτάκης. 

Εύλογη λοιπόν η απορία: γιατί "πειράζεται" που τον λέμε "πέμπτη φάλαγγα";...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: