4.3.17

Κοινά γενέθλια κοινοί... αγώνες!...

Φιγιόν - Μητσοτάκης «Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα! Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και ότι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)», είχε...
γράψει στον λογαριασμό του στο Τwitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτόν τον τρόπο είχε υποδεχτεί ο αρχηγός της ΝΔ την εκλογή Φρανσουά Φιγιόν στο τιμόνι της γαλλικής δεξιάς. Μόνο που τότε πέρα από τις κοινές επιλογές των δύο αρχηγών, δεν είχαν προκύψει -ακόμα- και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που ενώνουν τους δύο επικεφαλής.

Στο επίπεδο της πολιτικής δεν ισχύουν τελικά ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον χαρακτηρισμοί του τύπου μοντέρνοι, μετριοπαθείς κλπ. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλήρως συνταχθεί με την πλέον ακροδεξιά τάση της ΝΔ ενώ ο Φιγιόν ήταν εξαρχής τοποθετημένος εκεί.

Η μεγαλύτερη εμμονή και των δύο είναι η κατάργηση θέσεων δημοσίων υπάλληλων με κάθε κόστος.

Για το περιβάλλον παραμένουν και οι δύο απολύτως αδιάφοροι μπροστά στο πρόταγμα επενδύσεις με κάθε κόστος ακόμα και αυτό του περιβάλλοντος.

Ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτηρίζει ως εμμονικές και ιδεοληπτικές τις αντιρρήσεις κατοίκων, φορέων, της σημερινής κυβέρνησης αλλά ακόμα και των προσφυγών που εκκρεμούν του ΣτΕ (ως γνήσιο τέκνο του πατέρα του που θεωρούσε  την αρχαιολογική υπηρεσία και το ΣτΕ τροχοπέδη).

Η στάση τους στο μεταναστευτικό και προσφυγικό είναι αρνητικές και αρνούνται να αποδεχτούν ακόμα και το ρεαλισμό του πόσο θα χρησίμευε η ένταξη αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία και στην παραγωγή τώρα που ο πληθυσμός γερνάει στην ΕΕ. Ειδική δε θέση έχουν στα «θινκ τανκ» και των δύο αρχηγών οι αναθεωρητές της ιστορίας. Δυστυχώς για το γάλλο υποψήφιο τα ΜΜΕ της χώρας του κάθε άλλο παρά πλήρως στρατευμένα είναι στο πρόσωπό του όπως συμβαίνει με τον Έλληνα αρχηγό της ΝΔ που στο ζήτημα αυτό έχει μεγάλο πλεονέκτημα.

Σήμερα ανήμερα της ημέρας των γενεθλίων τους έχουν ήδη προκύψει οι μεγάλες δυσκολίες του συντηρητικού Γάλλου πολιτικού που είναι αμφίβολο το αν θα παραμείνει στην κούρσα. Οι εξόφθαλμα σκανδαλώδεις αμοιβές της συζύγου του αλλά και όλες οι ουρές στις οικονομικές του «δραστηριότητες» είναι ήδη αντικείμενο της γαλλικής δικαιοσύνης. Μόλις χθες παραιτήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Φ. Φιγιόν προφανώς υπό το βάρος του οικονομικού σκανδάλου.

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον κατάλογο με τις ανεξήγητα συχνές επαφές της οικογένειας του με το Μ. Χριστοφοράκο και την αμαρτωλή Siemens αλλά και το απλήρωτο επί χρόνια δάνειο του Κήρυκα Χανίων προστέθηκε τώρα και η δικαστική έρευνα για το πόθεν έσχες του και την απουσία από αυτό των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του.

Τέλος ο συνυποψήφιος του Φρανσουά Φιγιόν, Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι «Ο Φρανσουά Φιγιόν δεν είναι μια ήσυχη δύναμη, είναι μια επικίνδυνη μπουλντόζα για τη Γαλλία!» Προς το παρόν ο έτερος συνυποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε απλά για τζάμπα μαγκιές!...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: