6.3.17

Η Κομισιόν επιμένει για «τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων»...


BINTEO...
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ, ξεκαθάρισε πως είναι αναγκαίο η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που της έχουν επιβάλλει οι δανειστές. 
Απέφυγε να δώσει ...
χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με την Μπράιτχαρτ, οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης συνεχίζονται, ενώ δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα επιστροφής των επικεφαλής στις έδρες τους. Αναμονή για τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πίσω στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που της έχουν επιβάλει οι δανειστές, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Ελπίζουμε σε ανάπτυξη της οικονομίας φέτος, ενώ στις πρόσφατες προβλέψεις μας είχαμε πει ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη».

Ερωτηθείσα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το χρονικό πλαίσιο. Όπως ανέφερε, «δεν θέλουμε να μπούμε σε συζήτηση για ημερομηνίες ή για επιστροφή των θεσμών» πριν υπάρξουν τελικά αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: