11.3.17

Δε ψηφίζει τα μέτρα της συμφωνίας το ΠΑΣΟΚ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφη Γεννηματά
Από τη θέση της αντιπολίτευσης, το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη καθιστά σαφή τη στάση που θα κρατήσει σε πιθανή συμφωνία που θα κλείσει η κυβέρνηση με τους δανειστές σημειώνοντας πως...
δεν θα ψηφίσει «τα επώδυνα μέτρα, όποτε και αν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή» και δεν θα συναινέσει «σε μια συμφωνία, ουσιαστικά 4ου Μνημονίου, που δεσμεύει με απαράδεκτους όρους τη χώρα για πολλά χρόνια».

Το ΠΑΣΟΚ στην ανάλυσή του, επισημαίνει πως «η αποδοχή απαράδεκτων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων υπονομεύει την Ανάπτυξη και εγκλωβίζει την Ελλάδα στο επικίνδυνο δίλημμα "Grexit ή διαρκής λιτότητα"».

Σε εκτενές σημείωμα του τομέα Επικοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι «ένα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της "περήφανης διαπραγμάτευσης" που επιβεβαιώνει τη πρόβλεψή ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για "συμφωνία" που θα έχει χαρακτηριστικά "παράδοσης ηττημένου", μέσα στους επόμενους μήνες, με νέα επώδυνα μέτρα εις βάρος των πολιτών και αλυσοδένοντας τη χώρα με δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Επίσης υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει και πάλι "πολιτική λύση", φθάνοντας στο σημείο να αναγνωρίζει "ελαφρυντικά" στον κ. Σόιμπλε για την συντηρητική πολιτική της μακροχρόνιας λιτότητας που αυτός και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι επέβαλλαν στην Ευρώπη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ άλλων καταδικάζει τις παράλογες απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης αλλά συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έχει σοβαρές ευθύνες γιατί προσήλθε στις διαπραγματεύσεις χωρίς σχέδιο, χωρίς ιεράρχηση προτεραιοτήτων, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: