11.3.17

Η περιπέτεια του Στ. Θεοδωράκη με τη βέσπα...


Τι είπε στην ομιλία του για τα 3 χρόνια του Ποταμιού...

Με μια βιωματική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια, ξεκίνησε την ομιλία του για τα...
3 χρόνια του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης:

"Δεν ήρθε εποχή που θα λέμε ιστορίες, απέχουμε πολύ από την συνταξιοδότηση, θέλω όμως να σας διηγηθώ μια μικρή περιπέτεια Που έζησα μικρός. Αγόρασα μια βέσπα την πήρα, εδώ, από την Πειραιώς και έμαθα να την οδηγώ στην κατηφόρα της Ιεράς οδού στον δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα. Σε μια εβδομάδα την πήγα πίσω στο συνεργείο. Νόμιζα ότι ήταν ελλαττωματική. - «Όταν έχω πρώτη ξεκινάει αμέσως, αλλά δεν τρέχει». - «Και έχω τέταρτη δυσκολεύομαι να ξεκινήσω αλλά μετά τρέχει».

Ο μηχανικός με κοίταξε με απορία και μετά μου εξήγησε ότι οι ταχύτητες δουλεύουν διαδοχικά. Πρώτη – Δευτέρα - Τρίτη – Τετάρτη. Σαράντα χρόνια από τότε εμείς που μάθαμε τη ζωή στις κατηφόρες και τις ανηφόρες. - Και όχι στο ίσιωμα σαράντα χρόνια από τότε, φτιάξαμε το Ποτάμι! Σχεδόν κανείς από εμάς δεν είχε κομματικό δίπλωμα. Φτιάξαμε όμως από το πουθενά ένα Κίνημα με λύσεις για τη χώρα - Μακριά από το ευχολόγιο, των παλιών κομμάτων. Καινούργιες ιδέες τολμηρές αλλά και τεκμηριωμένες προτάσεις. Έτσι το Κίνημα μας συσπείρωσε αμέσως Πολίτες προσωπικότητες νέους που ήταν αποκλεισμένοι ;πό τους κομματικούς μηχανισμούς. Κινητοποιήσαμε δυναμικές μειοψηφίες. Έτσι έγινε το Ποτάμι, κυψέλη Δημιουργίας!

«Τα κόμματα» λέει ο φίλος Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, «τα κόμματα χάνουν ανθρώπους επειδή αντί για χαρά και δημιουργία προσφέρουν βαρεμάρα, ψεύτικες υποσχέσεις και υποψίες συναλλαγών κάτω από το τραπέζι», εμείς όμως ήρθαμε xαμογελαστοί να κάνουμε αυτό που ευχαριστούσε την ψυχή μας. Κάναμε λάθη, βρεθήκαμε μπροστά σε απρόβλεπτα προβλήματα, και διαψεύσαμε αυτούς που πίστεψαν σε μια γρήγορη νίκη. Πολεμηθήκαμε άγρια - αλλά όπως έλεγε και ο Μπομπ Ντίλαν:

«τραβαδούρος που δεν τον διαπόμπευσαν δεν είναι σοβαρός»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: