3.3.17

Εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο της ΔΕΗ...

Από τη μονάδα της ΔΕΗ στην Κοζάνη
Παραλίγο νέα τραγωδία σε εργοτάξιο της ΔΕΗ. Μια ακαριαία αποκόλληση χωμάτων στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας λίγο έλειψε να...
κοστίζει τη ζωη στοn χειριστή του, που τραυματίστηκε -ευτυχώς- ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, τη στιγμή που ο εκσκαφέας βρισκόταν σε κανονική λειτουργία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου, Στέφανο Παλαβό, «έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας, με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στον θάλαμο του χειριστή».

Ευτυχώς, η καμπίνα άντεξε την πίεση της κατολίσθησης, αν και παραμορφώθηκε εντελώς, με αποτέλεσμα ο χειριστής να τραυματιστεί ελαφρά.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το ατύχημα, σήμανε συναργερμός και ο εργοδηγός βάρδιας ενημέρωσε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έσπευσε επιτόπου, παρέλαβε τον τραυματία και τον διεκόμισε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με τραύματα στα πλευρά.

Από τον Μάρτιο του 2014, οι νεκροί εργαζόμενοι στα εργοτάξια της ΔΕΗ έφταναν τους επτά, ενώ πολύ περισσότεροι είναι οι τραυματισμοί υπαλλήλων της επιχείρησης και εργαζομένων σε εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: