10.3.17

Νέα κόντρα Πολάκη - ΝΔ για την απόφαση του ΣτΕ...


Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών κρατικών νοσοκομείων που έγιναν το 2015, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, λέγοντας ότι ...
««δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα». Από πλευράς της η ΝΔ, πήρε θέση σημειώνοντας ότι αποτελεί «ηχηρό ράπισμα».
Σύμφωνα με τις κρίσεις του ΣτΕ, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αργία οι διοικητές των νοσοκομείων, είναι μη νόμιμες, καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία, όπως πλημμελώς αιτιολογημένο είναι και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης.

Στις αποφάσεις σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα για την συμπεριφορά των παυθέντων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από το ΣτΕ η νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσή τους. Παράλληλα, αναμένεται να δημοσιευθεί και νέο πακέτο αποφάσεων, που αφορά και πάλι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων.

Η «απάντηση» του Πολάκη

Την απάντηση του σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για μη νόμιμες απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των κρατικών νοσοκομείων, που έγιναν το 2015, έδωσε με ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Π. Πολάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διοικητές που απομακρύνθηκαν, έφυγαν μετά από διαδικασία απλής αξιολόγησης, ενώ 15 από τους διοικητές που είχαν θετική αξιολόγηση και είχαν παράξει έργο, παρέμειναν στις θέσεις τους. Ειδικότερα, το 2015, με αποφάσεις του υπουργού Υγείας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους.



ΝΔ: Ηχηρό ράπισμα για Ξανθό και Πολάκη

«Ηχηρό ράπισμα από τη Δικαιοσύνη στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, την απόφαση του ΣτΕ. «Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά» δήλωσε ο Β. Οικονόμου.

Με αφορμή παράλληλα την αντίδραση του Π. Πολάκη στην απόφαση, σχολίασε: «Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: