6.2.17

Tagesschau: Η διάσωση της Ελλάδας απειλείται...

Tagesschau: Η διάσωση της Ελλάδας απειλείται με αδιέξοδομε αδιέξοδο...

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού  Ταμείου, όπου...
θα συζητηθεί η έκθεση που συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλια Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Tagesschau.

«Το ΔΝΤ συζητά σήμερα τη θέση της για τη διάσωση της Ελλάδας. Για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η συμμετοχή του Ταμείου στο σημερινό τρίτο πακέτο διάσωσης αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση. Αλλά τι γίνεται αν πει όχι στο τέλος;», σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει πως «ξαφνικά είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη το θέμα της Ελλάδας». 



«Είμαι πολύ γενναιόδωρος: αν ο Αλέξης Τσίπρας πληροί το 60% από αυτό που έχει υπογράψει η Ελλάδα είναι σε ένα καλό σημείο», δήλωσε ο Σόιμπλε, μιλώντας σε μια εκδήλωση την Παρασκευή. «Αλλά αν η Ελλάδα δεν ξανακάνει αυτό που έχει δεσμευτεί, δεν θα πάει σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο παραλήπτης των δηλώσεων Σόιμπλε δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε στείλει δύο επιστολές, μία προς την Ελλάδα και μία προς τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η διάσωση της Ελλάδας απειλείται με αδιέξοδο

Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, σχετικά με το πώς η γερμανική κυβέρνηση βλέπει την πολιτική διάσωση της Ελλάδας, τονίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδς.

«Οι θέσεις του γερμανικο ΥΠΟΙΚ και του ΔΝΤ φαίνεται ότι είναι πολύ μακριά και αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας αποκλείεται», επισημαίνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τη Μέρκελ. 

Ο ίδιος προειδοποιούσε ότι η ελληνική διάσωση απειλείται να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και καλούσε την κυβέρνηση της Γερμανίας να αναλάβει εποικοδομητικό ρόλο». 

Στην επιστολή του προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας σημείωνε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κλείσει τη συζήτηση, σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στη συνέχεια, η Tagesschau αναφέρει πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει στο χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και υπογραμμίζει:

Από τη μία, η Ελλάδα φαίνεται να αγωνίζεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μια ανασκόπηση στις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποδεικνύει πως δεν έχουν επιτευχθεί τα επιθυμητά αποτελέσματα, σύμφωνα με τους πιστωτές της Ελλάδας.

ΕΕ: Το ΔΝΤ παρουσιάζει ψευδή στοιχεία

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το ΔΝΤ πιθανότατα θα επαναβεβαιώσει τον σκεπτικισμό του, γράφει η γερμανική εφημερίδα. 

«Το ΔΝΤ μάς παρουσιάζει λάθος στοιχεία», δήλωσε πρόσφατα υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι απαραίτητο να βρεθούν λύσεις επειγόντως, καθώς τα σενάρια του Grexit έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: