17.2.17

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Samsung...

Ο πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου Samsung Group, Τζέι Λι, συνελήφθη σήμερα νωρίς το πρωί για τον... ύποπτο ρόλο του στο οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποτελεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κατασκευαστή έξυπνων κινητών και μικροκυκλωμάτων μνήμης στον κόσμο.

Ο 48χρονος Λι, που είναι γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότια Κορέα, βρίσκεται σε κελί στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ περιμένοντας την απόφαση για την υπόθεσή του.

Εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς εξαιτίας του οποίου το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε υπέρ της αποπομπής της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε από την εξουσία.

Οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν την υποστήριξη που πρόσφερε η Samsung στην επιχείρηση και τα ιδρύματα που στήριζε η φίλη της προέδρου, Τσόι Σουν-σιλ.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς διερευνούν και την πιθανή σύνδεση της παραπάνω υπόθεσης με την απόφαση του εθνικού ταμείου συνταξιοδότησης της χώρας το 2015, για την υποστήριξη της ενοποίησης δύο θυγατρικών εταιριών της Samsung.

Σύμφωνα με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ ο Τζέι Λι δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατ. δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: