13.2.17

Προσφυγή εργαζομένων της Ε.Ε...

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζοκατά Κομισιόν λόγω Μπαρόζο...

Η υπόθεση της πρόσληψης του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο από την τράπεζα Goldman Sachs ήταν...
η αιτία εργαζόμενοι στα όργανα της Ε.Ε. να προσφύγουν εναντίον της Επιτροπής στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή.

Σύλλογος εργαζομένων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ανακοίνωσε ότι στρέφεται δικαστικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι επέδειξε αδράνεια μετά την πρόσληψη του πρώην προέδρου της από την αμερικανική τράπεζα.

Η προσφυγή κατατέθηκε στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, μια ανεξάρτητη υπηρεσία αρμόδια για τη διεξαγωγή ερευνών σε περιπτώσεις «κακοδιαχείρισης» στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αφότου ο σύλλογος συγκέντρωσε περισσότερες από 150.000 υπογραφές, έπειτα από διαδικτυακή καμπάνια που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι, με αίτημα την επιβολή κυρώσεων στον Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της προσφυγής τους οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι με την ένταξή του στο δυναμικό της αμερικανικής τράπεζας ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο «ατιμάζει την ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση και την Ε.Ε. στο σύνολό της».

Η Επιτροπή, εξαιτίας των ισχυρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν όταν η αμερικανική τράπεζα προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, είχε παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία, μολονότι επέκρινε τις επιλογές του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παραβίασε τους υφιστάμενους κανονισμούς.

Ο σύλλογος των εργαζομένων σημειώνει ότι «εξ όσων γνωρίζουμε, η Επιτροπή δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση» και ζητά να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανασταλούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του Μπαρόζο...


efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: