9.2.17

Την Κονιόρδου την κατασπαράζουν, τον Χαντζόπουλο τον έκαναν γαργάρα...


Το δημοσιογραφικό μέτωπο των... φιλοευρωπαϊστών και του ακραίου... κέντρου απέδειξε για μία ακόμα φορά πως...
άγεται και φέρεται αναλόγως τα πολιτικά του πιστεύω και όχι τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Έτσι ενώ βλέπουμε πλήθος επικριτικών σχολίων εναντίον της υπουργού Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου (ΝΕΑ, Protagon, Liberal, Lifo κ.ά.) δεν είδαμε ούτε ένα για το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στην Καθημερινή. 

Και όλα αυτά με αφορμή το θάνατο του Λουκιανού. 

Ας δεχτούμε πως η αναφορά της Κονιόρδου (στη δήλωσή της) στο δημοψήφισμα και τη στάση του Λουκιανού τότε, «που σχολίαζε τη στάση των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα αλλά και την προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ» ήταν άστοχη. 

Και ας δεχτούμε πως όλοι αυτοί οι αρθρογράφοι που έσπευσαν να την κατακρίνουν έχουν δίκιο από τη σκοπιά τους. 

Ενδεικτικά:

Αντώνης Πανούτσος (Liberal): Στην παμπάλαια τακτική της αριστεράς να δημιουργεί από τις προσωπικότητες και τις καριέρες των καλλιτεχνών χάρτινες φιγούρες και ηθικοπλαστικές «προοδευτικές» ιστορίες που εντάσσονται βολικά στην ιστορία της.

Αρης Δημοκίδης (Lifo): Η ειρωνεία του να προσπαθεί να καπηλευτεί η κα Κονιόρδου την αριστεροσύνη οποιουδήποτε, όταν η αριστεροσύνη έχει εκλείψει απ' την κυβέρνησή της είναι μεγάλη. Το να στέλνεται όμως το δελτίο τύπου στα πάλαι ποτέ «κυρίαρχα μέσα» τη στιγμή που αυτά αφήνουν την τελευταία τους πνοή είναι σχεδόν προσβλητικό. 

Δημήτρης Δουλγερίδης (ΝΕΑ): Θα ήταν ομολογουμένως μεγάλος ο πειρασμός για την υπουργό Πολιτισμού να αποφύγει τον «πολιτικαντισμό» μέσα σε μια τυπική νεκρολογία. Αναζητούσε προφανώς το αλατοπίπερο για να αναδείξει διά της πλαγίας οδού το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. 

Νίκος Ζαχαριάδης (Protagon): Το να εκτιμάς το έργο ενός καλλιτέχνη –και ειδικά ενός καλλιτέχνη με την μποέμικη λάμψη του Λουκιανού Κηλαηδόνη– λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τοποθετήσεις του απέναντι σε ένα συγκεκριμένο γεγονός είναι το λιγότερο κοντόφθαλμο. Οταν όμως, μόλις λίγες ώρες μετά τον θάνατό του σπεύδεις να το τονίσεις είναι εκτός από κοντόφθαλμο και άκαιρο. Στην καλύτερη περίπτωση. Και στην χειρότερη είναι χυδαίο. 

Ωραία τα παραπάνω. Και κατανοητά εν μέρει, να το δεχτώ. Θα ήθελα όμως να διάβαζα τη γνώμη όλων αυτών που είναι καλοί -πραγματικά- συνάδελφοι και για το σκίτσο του Χατζόπουλου. Δεν μπορεί να μην το είδαν. Αλλά δεν έγραψαν ούτε λέξη. Γιατί άραγε;

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: