14.2.17

Διμέτωπη επίθεση Φωφης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεννηματά Μητσοτάκης Τσίπρας
Διπλή επίθεση κατά κυβέρνησης και ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται μια...
ευρύτερη κυβερνητική πλειοψηφία και κατήγγειλε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την αδυναμία επίτευξης εθνικής συνεννόησης. Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει, ειδικά στο θέμα των συντάξεων και ενώ χιλιάδες άνθρωποι «ταλαιπωρούνται και περιμένουν να πάρουν τις συντάξεις τους».

Σε συνάντησή της με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), υποστήριξε ότι πρέπει «να σταματήσουν τώρα τα κόλπα με τις συντάξεις».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «συζητά νέα περικοπή των συντάξεων. Την ίδια στιγμή που ο ΕΦΚΑ δεν λειτουργεί. Τα έχει κάνει θάλασσα. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται και περιμένουν τη σύνταξή τους».

«Το δίλημμα πλέον είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή», συμπλήρωσε.

Επίσης, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, στα Παραπολιτικά 90,1 FM, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε την εκτιμηση πως η χώρα χρειάζεται μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όπως είπε, τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια μελλοντική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε, «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κίβδηλη και πρέπει να ηττηθεί».

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νίκου Φίλη.

Και επιτιθέμενη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε:

«Με ευθύνη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι θα καταλήξει σε νέα μέτρα και νέα βάρη για την κοινωνία.

Επίσης επισήμανε ότι υπάρχει αλλαγή στην κυβερνητική στάση, αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν η επιχειρηματολογία ήταν «δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα», ενώ τώρα είναι «δεν κάνουμε υποχώρηση στις αρχές μας».

Επιτιθέμενη στη συνέχεια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ανατωτήθηκε γιατί «παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άνγκελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό».

«Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον» είπε δηκτικά.

Η απάντηση της Ν.Δ.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωση της Φώφης Γεννηματά περί υποτακτικών.

«Υποτακτικοί υπάρχουν... αλλά όχι στη Ν.Δ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου τονίζονται τα εξής:

«Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας».

«Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως υπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν… αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: