21.2.17

«Ποινή - χάδι» σε ισραηλινό στρατιώτη...


... που εκτέλεσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο...
 Ο λοχίας του ισραηλινού στρατού, Ελόρ Αζάρια ,κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, μετά τον φόνο του Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σαρίφ στη Χεβρώνα, στην...
κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον Μάρτιο του 2016. Αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης 20 ετών αλλά μετά τις αντιδράσεις των Ισραηλινών καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης.
Τον Μάρτιο του 2016 ο Αζάρια εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 21χρονο  Αμπντούλ Φαταχ Σαρίφ, που είχε επιχειρήσει επίθεση κατά ισραηλινού στρατιώτη στη Χεβρώνα. Ο Σαρίφ είχε μαχαιρώσει ισραηλινό στρατιώτη (ο οποίος επέζησε) και σύμφωνα με τον Αζάρια «έπρεπε να πεθάνει».

Η ηγεσία του ισραηλινού στρατού είχε καταδικάσει την πράξη του λοχία, αλλά μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ισραηλινής κυβέρνησης είχε ταχθεί υπέρ του. Η πράξη του προέβλεπε ποινή φυλάκισης 20 ετών, όμως μετά από πιέσεις καταδικάστηκε σε 18 μήνες. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε ξεκαθαρίσει ότι θα στήριζε την απονομή χάριτος προς τον Αζάρια.

Ο ισραηλινός λοχίας εκτέλεσε τον Σαρίφ πυροβολώντας τον στο κεφάλι, τη στιγμή που εκείνος ήταν τραυματισμένος από πυρά μετά την επίθεση του σε ισραηλινό στρατιώτη. Ο Αζάρια υποστήριξε πως τον εκτέλεσε φοβούμενος ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: