13.2.17

Ντομπρόβσκις: Εντός τροχιάς το ελληνικό πρόγραμμα...

Ντομπρόβσκις: Εντός τροχιάς το ελληνικό πρόγραμμα- Πρόβλημα η επιμονή του ΔΝΤ στις προβλέψεις του
Πρόβλημα η επιμονή του ΔΝΤ στις προβλέψεις του...
Εντός τροχιάς βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μάλιστα σύμφωνα με το Reuter's  ο Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι...
το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ έρχεται με πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για τα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε εκδήλωση στη Φρανκφούρτη επέρριψε ουσιαστικά ευθύνες στο ΔΝΤ σημειώνοντας  ότι η απαισιοδοξία του και η επιμονή του στις προβλέψεις του δημιουργούν προβλήματα στη διαπραγμάτευση. 

Ο κ.Ντομπρόβσκις, σημείωσε επιπλέον ότι το Ταμείο «δεν διορθώνει τις προβλέψεις του με βάση τα γεγονότα, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα» που καταγράφει η ελληνική οικονομία, προσθέτοντας πως εάν υπάρξει προσπάθεια από όλες τις πλευρές η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως η βασική εκτίμηση των Βρυξελλών είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει «σε συνεργασία με το ΔΝΤ», αποφεύγοντας πάντως να τοποθετηθεί σαφώς για το εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: