15.2.17

ΚΚΕ: «Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής υμνεί ανοιχτά τη χιτλερική Γερμανία»...

Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μιχαλολιάκος


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα έκτροπα στη δίκη της Χ.Α. ...

«Οι χθεσινές νέες προκλήσεις και τα επεισόδια των ΧΑυγιτών στη δίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, καθώς και το πρόσφατο, νέο...
σοβαρό ντοκουμέντο, που ήρθε στη δημοσιότητα, στο οποίο εμφανίζεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να υμνεί ανοιχτά τη χιτλερική Γερμανία, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο της για τα συμφέροντα του λαού μας, αποκαλύπτουν το ναζιστικό, αποκρουστικό και θρασύ χαρακτήρα της», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Το σχόλιο καταλήγει επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία, έχουν πλέον πολλές αποδείξεις για να δυναμώσουν, πιο αποφασιστικά, τον αγώνα για την απομόνωσή της».


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει «συνεργασία» μεταξύ Χρυσής Αυγής και αστυνομίας, με αφορμή τα έκτροπα στη δίκη και το γεγονός ότι η αστυνομία απαγόρευσε στους αντιφασίστες να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ επέτρεψε την «ομαδική είσοδο των νεοναζί».

Όπως τονίζει, καθώς «συνεχίζεται η δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο για την επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια”, η αστυνομία και τα ΥΜΕΤ μπούκαραν μέσα στην αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη των αγαπημένων τους νεοναζί, και χτύπησαν απροκάλυπτα αντιφασίστες αφού προηγουμένως τους είχε απαγορέψει την ομαδική είσοδο στην αίθουσα της δίκης, ενώ αντίθετα φρόντισε να εξασφαλίσει την ομαδική είσοδο των νεοναζί».

Συνεχίζει πως «η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν κλήθηκε ο πρώτος μάρτυρας της επίθεσης τάγματος εφόδου στο Στέκι Αντίπνοια των Πετραλώνων τον Ιούνιο του 2008. Ο μάρτυρας της επίθεσης ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος όλων των αντιφασιστών ώστε να είναι παρόντες στο ακροατήριο την ώρα της κατάθεσης του ενώπιον της έδρας».

Και συμπληρώνει: «Το πρόσφατο βίντεο με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να σηκώνουν την σημαία της Βέρμαχτ, να τραγουδούν ναζιστικούς ύμνους και να απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, το πόσο δίκιο έχει το αντιφασιστικό κίνημα και το πόσο εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβένησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ανέχεται και ξεπλένει τους νεοναζί».

Και καταλήγει:

«Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο αγώνας για την απομόνωση και το τσάκισμα των νεοναζί είναι προτεραιότητα. Και στη δίκη με την παρουσία μας μέσα και έξω από τη δίκη αλλά και στους δρόμους με το μεγάλο ραντεβού του αντιφασιστικού κινήματος στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα».

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Με τίτλο «Οι γειτονιές του Φύσσα θα ξαναδώσουν ηχηρή απάντηση στους νεοναζί», ο Χρήστος Βρεττάκος τονίζει ότι η «χυδαία επίθεση και οι ύβρεις των νεοναζί της “Χρυσής Αυγής” προς τα θύματά της και τους οικείους τους, κατά την χθεσινή δίκη, αποτελούν ευθεία επίθεση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».

Όπως επισημαίνει, περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «στους δρόμους της πόλης μας, μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού συνεχίζει να προκαλεί και να προσβάλλει την μνήμη του ίδιου του Παύλου Φύσσα και των ανθρώπων του».

«Να ξέρουν, όμως, καλά όσοι θέλουν να επιβάλλουν το μίσος και το φόβο στην κοινωνία μας, πως οι γειτονιές του Παύλου, εμπνεόμενες από την ιστορία και τους αγώνες τους, θα ξαναδώσουν ηχηρή απάντηση στον ρατσισμό και την ξενοφοβία» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Να γνωρίζουν επίσης καλά οι ίδιοι, πως ο Παύλος Φύσσας βρίσκεται στην καρδιά και την μνήμη κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και να ορθωθεί δημοκρατικό φράγμα απέναντι στη “Χρυσή Αυγή”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: