14.2.17

Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών...

Διαδήλωση αναπληρωτών εκπαιδευτικώνστο υπουργείο Εργασίας...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο...
υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι μεταξύ άλλων διεκδικούν πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους ως προς τις άδειες που δικαιούνται.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), τονίζουν ότι καλούνται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες από το υπουργείο Παιδείας να καλύψουν πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου, αλλά εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

Εκτός από την πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους ως προς τις άδειες που δικαιούνται, όπως π.χ. κύησης-λοχείας, αναρρωτική, κανονικές, ειδικές κ.λπ. διεκδικούν την κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.

Επίσης, την προσμέτρηση στο διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών της ώρας σίτισης του ολοήμερου προγράμματος των δημοτικών σχολείων, την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως προς τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη με προσμέτρηση κάθε ενσήμου και για τις ημέρες της απεργίας, την έγκαιρη και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας.

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξέθεσε τα αιτήματά τους στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν συνάντηση με τον Ανδρέα Νεφελούδη την ερχόμενη Τρίτη, ώστε αφού τα εξετάσει, να τους δώσει απαντήσεις σε όσα εξ αυτών άπτονται του υπουργείου Εργασίας...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: