12.2.17

Καταγγελίες για χειραγώγηση της αγοράς ρεύματος...

Εμμανουήλ Παναγιωτάκης
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μίλησε για χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τους...
τρίτους (σ.σ. εκτός ΔΕΗ-ιδιώτες) παραγωγούς, κατά τη διάρκεια των κρίσεων ενεργειακής τροφοδοσίας με στόχο την αύξηση της τιμής χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Εφήρμοσαν επιθετική τακτική και έκαναν παρακράτηση ισχύος»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πτολεμαΐδα, ο επικεφαλής της επιχείρησης, κατήγγειλε ότι τρίτοι (σ.σ. ιδιώτες) παραγωγοί εφήρμοσαν επιθετική τακτική και έκαναν παρακράτηση ισχύος προσφέροντας σε χαμηλές τιμές τα δύο τρίτα της ισχύος τους και το ένα τρίτο σε πολύ υψηλές τιμές, αναφερόμενες στην περίοδο των γιορτών.

«Με αυτήν την έλλειψη χειραγωγούσαν την αγορά και διαμόρφωναν πολύ ψηλά την οριακή τιμή και κέρδιζαν από την κρίση» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ΕUROKINISSI
Αυτή η τακτική συνεχίζεται ακόμη, όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι η ΔΕΗ έχει ενημερώσει γραπτώς όλες τις αρμόδιες αρχές και αναμένει την αντίδρασή τους.

«Η ΔΕΗ επωμίστηκε το βάρος ενώ οι τρίτοι είχαν την ευκαιρία για αποκόμιση κερδών» ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης και πρόσθεσε πως «το κόστος από την αύξηση της οριακής τιμής θα αποτιμηθεί, ενώ η ΔΕΗ επωμίστηκε επιπλέον κόστος άνω των 30 εκατ. ευρώ λόγω της υποχρέωσης να λειτουργήσει με πετρέλαιο μονάδες φυσικού αερίου σε Λαύριο και Κομοτηνή, κάτι που δεν έκαναν ιδιώτες παραγωγοί με αντίστοιχες μονάδες». Έθεσε δε θέμα αποζημίωσης της ΔΕΗ από τον λογαριασμό ασφάλειας εφοδιασμού.

Πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ή του 17% των μετοχών της ΔΕΗ

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ή του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ο επικεφαλής της επιχείρησης επανέλαβε την αντίθεσή του στις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ) και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να απορρίψει μέχρι τέλους τις πιέσεις στις διαπραγματεύσεις για αύξηση των δημοπρατούμενων ποσοτήτων ενέργειας.

Και για το 17% τόνισε ότι η ΔΕΗ στηρίζει τη θέση της κυβέρνησης να ενταχθεί στο υπερταμείο για αξιοποίηση. 

*Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου του Εμμ. Παναγιωτάκη, όταν εργαζόμενοι που εκπροσωπούσαν ανέργους της περιοχής, δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της, στο λιγνιτικό κέντρο. 

Η συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: