5.2.17

Η τελευταία υπόκλιση...

BINTEO...
Με μια καριέρα που αγγίζει τα πενήντα χρόνια, με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, ορδές φανατικών οπαδών όλων των ηλικιών και, κυρίως, τον τίτλο των «ιδρυτών» της σκληρής μουσικής, οι Black Sabbath έχουν μπει στο...
πάνθενο εδώ και πολλές δεκαετίες. Το βράδυ του Σαββάτου, όμως, είπαν και το τελευταίο τους αντίο, που αλλού, στην πατρίδα τους το Μπέρμινχαμ.

Η σκοτεινή παρέα του Ozzy Osbourne, του Toni Iommi και του Geezer Butler έπαιξε το τελευταίο live, της τελευταίας περιοδείας ενός από τα πιο θρυλικά γκρουπ στην ιστορία της ροκ και, φυσικά, του heavy metal.

Οι Black Sabbath έβαλαν τους τίτλους τέλους σε μια τεράστια καριέρα, με πρωτοπόρες συνθέσεις και μυθικές στιγμές τρέλας και όχι μόνο. Είναι οι πατέρες του σκληρού ήχου, ακόμη κι αν δεν το... κατάλαβαν από την αρχή.  Και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ηλικία, μαζί με τα προβλήματα υγείας του Tony Iommi, αναγκάζει τους θρύλους της rock και του heavy metal να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Τόσο ο κιθαρίστας Tony Iommi, όσο και ο μπαστίστας Geezer Butler αφήνουν ένα παραθυράκι ανοιχτό πως η παρέα από το Μπέρμινχαμ μπορεί να ξαναβρεθεί στη σκηνή, αλλά όχι για περιοδεία. Ο Ozzy, πάντως, εμφανίζεται κάθετος πως αυτό το κεφάλαιο έκλεισε οριστικά.

Μένει, φυσικά, να το δούμε γιατί πολλοί αποχώρησαν και πολλοί.. επέστρεψαν.

Βιογραφικά και κριτική στην μουσική πορεία των Black Sabbath είναι μάλλον περιττά. Αρκεί μόνο το βίντεο με το τελευταίο κομμάτι λίγο πριν την τελική υπόκλιση. Ποιο άλλο; Το Paranoid.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ

πηγη efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: