13.2.17

Νέες δεσμεύσεις Μπαλάφα...

Νέες δεσμεύσεις Μπαλάφα για καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους στην Υπηρεσία Ασύλουγια καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους στην Υπηρεσία Ασύλου...

Τη δέσμευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την καταβολή των δεδουλευμένων τους εντός...
του τρέχοντος μήνα, έδωσε στους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιάννης Μπαλάφας.

Κατά  τη διάρκεια συνάντησης που είχε  νωρίτερα με εκπροσώπους των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου των δομών της Αττικής, ο κ. Μπαλάφας, δεσμευθηκε ότι το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη μισθοδοσία των εργαζόμενων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου θα αντιμετωπιστεί εντός του Φεβρουαρίου. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και άλλα εργασιακά θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου για τα οποία ο κ. Υπουργός σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση δεσμευθηκε ότι θα εξεταστούν στο πλαίσιο τακτικής επικοινωνίας του υπουργείου με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Η καθυστέρηση αυτή σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη μετάβαση της Υπηρεσίας Ασύλου από το Υπουργείο Εσωτερικών στην αρμοδιότητα του νεοσύστατου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε ανοικτές επιστολές που απέστειλαν οι οργανώσεις των συμβασιούχων στις υπηρεσίες ασύλου σημείωσαν  μεταξύ άλλων ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τον αργό ρυθμό εξέτασης των αιτήσεων ασύλου των μεταναστών.

«Αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα σε νησιά και συνοριακές ζώνες, μέσα σε κακοδιατηρημένες εγκαταστάσεις και με ελλιπή μέσα, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε αρνητικές κριτικές σχετικά με την ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτημάτων ασύλου. Δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί από εμάς προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και εργαζόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε από τον κάθε αρμόδιο είναι σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματά μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: