5.2.17

Τούρκοι ψαράδες κοντά στα Ίμια...

υπό την επίβλεψη σκαφών του τουρκικού Λιμενικού...

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις στο Αιγαίο η Άγκυρα. Έτσι μετά τη χθεσινή εμπλοκή, σήμερα Τούρκοι ψαράδες πλησίασαν τα Ίμια υπό την επίβλεψη σκαφών του τουρκικού Λιμενικού, όπως μετέδωσε το...
πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Για έβδομη μέρα, παρά την κακοκαιρία στην περιοχή, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και της Ελλάδας συνεχίζουν τις περιπολίες γύρω από τις βραχονησίδες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Άγκυρας αναμένουν στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν πιθανή παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο αναμένει στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, ενώ σκάφη του Λιμενικού των γειτόνων βρίσκονται κοντά στην περιοχή των Ιμίων και κάνουν περιπολίες.

Σύμφωνα με το Anadolu, ενώ τις τελευταίες μέρες δεν επιτρεπόταν στους ψαράδες να αλιεύουν στην περιοχή, με στόχο να αποφευχθεί τυχόν επεισόδιο, την Κυριακή για πρώτη μέρα εθεάθησαν ψαράδες κοντά στα Ίμια.

Όσο οι ψαράδες βρίσκονταν εκεί, δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού έκαναν περιπολίες στην περιοχή.
Εμπλοκή στις βραχονησίδες και χτες

Σύμφωνα με την την εφημερίδα Hurriyet, χτες ελληνικό σκάφος, που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1.5 ναυτικό μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τη βραχονησίδα. Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, τουρκικά σκάφη, που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν.

Την ίδια στιγμή, τουρκική τορπιλάκατος πέρασε 20 μέτρα από τα Ίμια Σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια πέρασε στις 16.00 ώρα Τουρκίας (15.00) τουρκική τορπιλάκατος, μεταφέροντας 60 αξιωματικούς και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet η οποία, ωστόσο, αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο, δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την τουρκική πυραυλάκατο με την ονομασία "Kýlýc", που θα πει "Ξίφος"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: