29.1.17

Μερκελ κατά της απόφασης Τραμπ...

Μερκελ κατά της απόφασης Τραμπ: H μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν δικαιολογεί το να καθιστά κανείς ύποπτους ανθρώπους ορισμένης καταγωγής H μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν δικαιολογεί το να καθιστά κανείς ύποπτους ανθρώπους ορισμένης καταγωγής...

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε την απαγόρευση εισόδου προσφύγων και πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες που...
διέταξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι πεπεισμένη ότι ακόμη και η απαραίτητη αποφασιστική μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν δικαιολογεί το να καθιστά κανείς ύποπτους ανθρώπους ορισμένης καταγωγής ή πεποιθήσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert στο Βερολίνο.

«Η καγκελάριος λυπάται για την απαγόρευση εισόδου που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στους πρόσφυγες και στους πολίτες ορισμένων χωρών», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή. «Η γερμανική κυβέρνηση «πρόκειται τώρα να εξετάσει τις συνέπειες» που θα έχει αυτή η απαγόρευση για τους γερμανούς πολίτες», αναφέρεται επίσης.

Το Σάββατο, η Μέρκελ είχε αρχικά παραμείνει αμέτοχη απέναντι στις εξελίξεις και δεν έκανε κάποιο σχόλιο ενώ χθες είχε επίσης η πρώτη τηλεφωνική της συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Οι Συνθήκες της Γενεύης για τους πρόσφυγες καλούν τη διεθνή κοινότητα να υποδέχεται τα πρόσωπα που φεύγουν προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο για ανθρωπιστικούς λόγους» και «η καγκελάριος έδωσε έμφαση» σε αυτό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας της με τον Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος...


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: