27.12.16

Συνεχίζονται οι έρευνες για το δεύτερο μαύρο κουτί του Τουπόλεφ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤουπόλεφΟι έρευνες για την ανεύρεση του δεύτερου μαύρου κουτιού του μοιραίου ρωσικού Τουπόλεφ συνεχίζονται στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη...
συντριβή του, τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ μετέβαινε από τη νότια Ρωσία στη Συρία.

Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά εντοπίστηκε νωρίτερα εντός της ημέρας και η ανάλυση των δεδομένων που περιέχει θεωρείται κρίσιμης σημασίας ώστε να καθοριστούν τα αίτια της τραγωδίας.
Το μαύρο κουτί βρέθηκε στις 04.42 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή, κοντά στο Σότσι. Λίγο μετά το μεσημέρι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Λιουμπέρτσι, κοντά στη Μόσχα, προκειμένου οι ειδικοί να το εξετάσουν. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και είναι «σε ικανοποιητική κατάσταση».

Το δεύτερο κουτί, ο καταγραφέας των συνομιλιών, δεν έχει ανασυρθεί ακόμη από τη θάλασσα.
Οι ρωσικές αρχές αποκλείουν προς το παρόν την τρομοκρατική ενέργεια. Ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ σημείωσε ότι θα ήταν πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του Τουπόλεφ.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι 45 σκάφη, 15 αεροπλάνα, 16 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα μετέχουν στις έρευνες που «συνεχίζονται νυχθημερόν», ενώ στην περιοχή έχει ήδη μεταφερθεί και ο μεγάλος, πλωτός γερανός Τσερνομόρετς προκειμένου να σηκώσει από τον βυθό τα συντρίμμια....

Δεν υπάρχουν σχόλια: