Το ΑΠΕ μετέδωσε στις 4.12.2016 την «πρόταση παραπομπής σε δίκη για 15 πρώην στελέχη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» κι έναν επιχειρηματία σχετικά με κακή οικονομική διαχείριση ποσών που αγγίζουν τα 37 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2003-2010».
Δεν γράφει όμως...
τα 16 ονόματα, παρά μόνο του δημοσιογράφου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους του τότε Δ.Σ. της ΔΕΡΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθηνών) Γ. Κυρίτση. Κακώς. Διότι πάλι δεν είδαμε ονόματα, όταν στη συνέχεια αναμεταδόθηκε η είδηση στα άλλα ΜΜΕ, για τη σπατάλη και την ιδιοποίηση εκατομμυρίων από ορισμένους υπεύθυνους της Δεξιάς πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης της κ. Μπακογιάννη και του Ν. Κακλαμάνη (μισθοδοτούμενους από τον Δήμο, όπως ο Θανάσης Καφέζας) και από έναν λαμπρό δεξιό, φυγόδικο, για το σκάνδαλο του Ταχ. Ταμιευτηρίου, επιχειρηματία, τον Κυριάκο Γριβέα.
Πολλοί στα ΜΜΕ προτίμησαν, με προφανή κομματική σκοπιμότητα, να κρύψουν τα ονόματα των τότε υπευθύνων στη ΔΕΡΑ και αντίθετα αναδείξουν μόνο την (ανύπαρκτη) συμμετοχή του Γ. Κυρίτση στην υπόθεση, ο οποίος ως γνωστόν ήταν άμισθο μέλος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ. Δηλαδή, δεν υπέγραφε τίποτα, και φυσικά ούτε συμμετείχε, στο ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη, φαγοπότι, τότε, στον Δήμο.
Ο εισαγγελέας σημειώνει ότι: «Στο υλικό των οικονομικών ελεγκτών αναφέρονται έξοδα δημοσίων σχέσεων που το 2008 έφθασαν τις 332 χιλιάδες ευρώ, το 2007 τις 292 χιλιάδες ευρώ, τις 156 χιλιάδες ευρώ το 2009 και τις 182 χιλιάδες ευρώ το 2010 με μέσο όρο ετήσιων δαπανών τα προηγούμενα χρόνια τις 25 χιλιάδες ευρώ. Αναφέρονται επίσης έξοδα για το "γραφείο του προέδρου" στην διετία 2009-2010 όπως για αγορά τσάντας αξίας 500 ευρώ, μανικετόκουμπων και ζώνης συνολικού κόστους 403 ευρώ, συνθέσεων λουλουδιών κόστους από 35 ευρώ έως 200 ευρώ, 5 τηλεφώνων γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, αρωμάτων 369 ευρώ.
»Τα έξοδα ταξιδιών, σύμφωνα με τους οικονομικούς ελέγχους, από το 2001 έως και το 2010 ξεπέρασαν τα 350.000 ευρώ, τα έξοδα σε κούριερ μόνο για το 2010 έφθασαν τις 69 χιλιάδες ευρώ ενώ το 2009 ανήλθαν σε 48 χιλιάδες ευρώ.Τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 κατεγράφησαν στις 83.000 ευρώ. Στα γενικότερα έξοδα του τμήματος δημοσίων σχέσεων αναγράφονται δαπάνες για χιλιάδες σουβέρ, σελιδοδείκτες, αναψυκτικά, κορνίζες, κομπολόγια και άλλα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. Τέλος αναφέρονται ποσά που δαπανήθηκαν για την επισκευή του αμφιθεάτρου στο Γκάζι που δεν ανήκει στον 9,84».
Η εμπλοκή του επιχειρηματία εκδηλώσεων και διαφημίσεων, Κ. Γριβέα, αφορά διακανονισμό που είχε γίνει ώστε ο Δήμος Αθημαίων να εξοφλήσει οφειλές προς την εταιρεία του πιστώνοντας το ποσό έναντι οφειλής του επιχειρηματία σε τράπεζα. Κατά την δικογραφία ο επιχειρηματίας εισέπραξε το εν λόγω ποσό, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα η τράπεζα να ζητάει τις οφειλές από το Δήμο.
Αλλά ποιος είναι ο Κ. Γριβέας; Σύμφωνα με τα φιλικά προς τη Ν.Δ έντυπα δεν έχει καλή φήμη από παλιά «ο φιλόδοξος ΟΝΝΕΔίτης φοιτητής της Φαρμακευτικής Αθηνών» : «Οι παλιότεροι θυμούνται την αγαστή συνεργασία του καταζητούμενου επιχειρηματία με τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας στην περίοδο δημαρχίας του Νικήτα Κακλαμάνη», γράφει το «Πρώτο Θέμα».
«Ο Κυριάκος Γριβέας τότε είχε αναλάβει τις σημαντικότερες δράσεις της πρωτεύουσας κυρίως στα πολιτιστικά δρώμενα, αν και η εμπειρία του αφορούσε events management στον χώρο των φαρμακευτικών και όχι των ΟΤΑ ή των λοιπών επιχειρήσεων ή κοινωνικών χώρων. Παρά ταύτα κι ενώ πολύ ισχυρότερες επιχειρήσεις υπήρχαν στην αγορά, η C&C βρέθηκε να διαχειρίζεται τη δράση «Athens Benchmark», το site του δήμου, μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του πρώην δημάρχου, φυλλάδια του δήμου κ.ά. Μια άγνωστη επίσης δουλειά, παρά την απουσία εμπειρίας σε τέτοια events, ήταν και το πακέτο εισιτηρίων και φιλοξενίας της Eurovision 2006 που έγινε στην Αθήνα. Η καλή σχέση που είχε ο Γριβέας με τη δημαρχία Κακλαμάνη φάνηκε και μετά την ήττα του τελευταίου το 2010 καθώς σειρά ανθρώπων του απασχολήθηκαν κατόπιν στη C&C και την PBGI...».
Και μετά οι ίδιοι σκανδαλολόγοι, που τα γράφουν αυτά, χωρίς ντροπή, σήμερα, σου λένε για το κόστος καυσίμων του ταξιδιού στην Κούβα, για τα λίγα «ένσημα» της νέας υπουργού Εργασίας και για το ότι η νέα επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα είχε κάποτε μια τρίμηνη σύμβαση με το δήμο Θεσσαλονίκης.
Υ.Γ. Το πλήρες κείμενο - αφιέρωμα στις μπίζνες και τις πολιτικές σχέσεις με τη δεξιά και ολίγη από την κεντροαριστερά, του επιχειρηματία, υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Κυριάκος Γριβέας: Ο γιος του χωροφύλακα ήθελε να γίνει βασιλιάς των μπίζνες», 20.1.2014), υπάρχει στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος».
Δημήτρης Τρίμης
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου