20.11.16

H Λεπέν μπορεί να κερδίσει επειδή οι άνθρωποι έπαψαν να ενδιαφέρονται...

 «Όπως γνωρίζουμε, ένας φασίστας μπορεί να δώσει μια πολύ επιτυχημένη παράσταση», εκτιμά ο  Μπερνάρ-Ανρί Λεβί....για το αν οι πολιτικοί λένε την αλήθεια.
Κορυφαίος Γάλλος διανοούμενος προειδοποιεί, ενώ η Γαλλία αναζητά σήμερα στην δεξιά τον ισχυρό αντίπαλο της Λεπέν...
«Η Γαλλία μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αμερικής και να καταλήξει με εκλογή της Μαρίν Λεπέν για τη θέση του επόμενου προέδρου επειδή...
ο κόσμος έχει πάψει πια να ενδιαφέρεται για το αν οι πολιτικοί λένε την αλήθεια», εκτιμά ο παγκοσμίως γνωστός για τις «αιρετικές» του απόψεις, Γάλλος διανοούμενος, φιλόσοφος και συγγραφέας Μπερνάρ-Ανρί Λεβί.    
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Λεπέν θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών,την επόμενη άνοιξη, αν και είναι πιθανό να ηττηθεί από τον κεντροδεξιό υποψήφιο Αλέν Ζιπέ.  
 Αλλά, ο Λεβί, ο οποίος από μεγάλη μερίδα κοινού στη Γαλλία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εν ζωή διανοούμενους του πνευματικού κόσμου της χώρας, είπε ότι η επερχόμενες εκλογές θα μπορούσαν να καταλήξουν μια ακόμη περίπτωση αποτυχίας των δημοσκοπήσεων. «Εφόσον είναι δυνατή μια εκλογή Τραμπ, τότε όλα είναι δυνατά», δήλωσε στην Telegraph και πρόσθεσε πως πλέον τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται αδιανόητο. «Όσο για τη Λεπέν, μπορεί να μοιάζει απίθανο ότι θα κερδίσει, αλλά είναι δυνατόν, και αυτό προκύπτει εν μέρει επειδή οι άνθρωποι έχουν χάσει το ενδιαφέρον για την πολιτική και επικεντρώνονται στην προσωπικότητα», αναφέρει. «Οι άνθρωποι ακούνε όλο και λιγότερο την ουσία στην πολιτική και μάλιστα φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για το αν οι υποψήφιοι λένε ή όχι την αλήθεια» εκτιμά ο Λεβί. Πιστεύει επίσης πως πλέον ενδιαφέρονται περισσότερο για την ερμηνεία και την θεατρική ποιότητα του τι λέγεται, παρά για την αλήθεια του στο περιεχόμενο. «Και όπως γνωρίζουμε, ένας φασίστας μπορεί να δώσει μια πολύ επιτυχημένη παράσταση», προσθέτει.  
Ο Λεβί συγκαταλέγεται στην μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν πως η άνοδος και η νίκη του Τραμπ πυροδοτήθηκαν από ένα κύμα λαϊκισμού που ξεκίνησε στην Ευρώπη με την άνοδο του Εθνικού Μετώπου. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τρία βασικά πραξικοπήματα σε αυτό το παγκόσμιο θέατρο του λαϊκισμού ήταν τα εξής: H άνοδος της Λεπέν, η εποχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είναι ένα είδος Ευρωπαίου Τραμπ και το Brexit». Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές, θα προσπαθήσει να «κλέψει» μέρος της πολιτικής της Λεπέν σε μια προσπάθεια να κερδίσει πίσω ψηφοφόρους.  
  Όσο για τον Ζιπέ, που ευρέως εκτιμάται πως αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, ο Λεβί προειδοποιεί πως οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να είναι μπροστά, αλλά μπορεί και πάλι να αποτύχουν να προβλέψουν τι θα δείξουν οι κάλπες. «Οι δημοσκοπήσεις αποτυγχάνουν. Έκαναν λάθος στην Αγγλία και πάλι στις ΗΠΑ, και μπορεί να κάνουν λάθος και με τον Ζιπέ», είπε.
Οι υποψήφιοι της γαλλικής κεντροδεξιάς που θα αναμετρηθούν στις κάλπες για να σταθούν απέναντι στη Λεπέν

Οι υποψήφιοι της γαλλικής κεντροδεξιάς που θα αναμετρηθούν στις κάλπες για να σταθούν απέναντι στη Λεπέν 


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: