23.11.16

Παπακωνσταντίνου: H Ελλάδα δεν κινδυνεύει πια να καταρρεύσει...


"Ανήσυχος'' για την Ελλάδα εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι ''αν και δεν διατρέχει πια κίνδυνο κατάρρευσης, θα... μπορούσε να ρημάξει''.

Oπως είπε:

Είμαι πολύ ανήσυχος για την Ελλάδα, καθώς, παρότι δεν διατρέχει πια τον κίνδυνο να καταρρεύσει, θα μπορούσε να ρημάξει. Στο εξωτερικό είναι ικανοποιημένοι με τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο. Εγώ δεν είμαι, γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να εφαρμόζει απλά τα μέτρα που της ζητούνται. Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, εκτός αν υπάρχει μια βαθιά θεσμική μεταρρύθμιση και ξένες επενδύσεις.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι ''είναι αναμφίβολα σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά όχι αρκετά, καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από βαθιές θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η χώρα δεν έχει καμία δυσκολία να κάνουν τις πληρωμές του χρέους της. Παρ 'όλα αυτά, είναι σημαντικό μακροπρόθεσμα να στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: