16.11.16

Τα χρηματοπιστωτικά στο τραπέζι με τους θεσμούς...


Σε εξέλιξη συνάντηση με τους Θεσμούς...

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά την πρώτη συνάντηση για τα εργασιακά, συναντιέται με τους εκπροσώπους των θεσμών με...
αντικείμενο τα χρηματοπιστωτικά θέματα. Στη συνάντηση που είναι σε εξέλιξη, θα συζητηθούν επίσης ο εξωδικαστικός μηχανισμός, οι διοικήσεις των τραπεζών και ο πτωχευτικός κώδικας.

Με τους εκπροσώπους των θεσμών συναντιούνται οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Σ. Κοντονής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος Ηλίας Πλασκοβίτης.

Όσον αφορά το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και αν σε αυτόν θα μπορούν να ενταχθούν και μικρές επιχειρήσεις, πηγή από τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο τεχνικός τρόπος πώς θα γίνει πράξη να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές.

Τα χρηματοοικονομικά είναι στα θέματα-κλειδιά για την δεύτερη αξιολόγηση, μαζί με τα εργασιακά, το δημοσιονομικό, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα προνοιακά επιδόματα, τις αλλαγές στον ασφαλιστικό νόμο, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, τα ειδικά μισθολόγια, τον ειδικό «ακατάσχετο» λογαριασμό και το νομοσχέδιο για το «μαύρο χρήμα» που δεν έχει ακόμη φτάσει στη Βουλή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: