16.11.16

Καθ' οδόν για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Ομπάμα...

US President Barack Obama delivers remarks on the victory of President-elect Republican Donald Trump in the 2016 electionΑναχώρησε πριν από λίγο από το Μουσείο της Ακρόπολης  ο Αμερικανός πρόεδρος και κατευθύνεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου σε λίγο θα...
παρουσιάσει εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης το όραμά του για τη δημοκρατία την ώρα της ανόδου του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ομιλία του αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες του ως προέδρου των ΗΠΑ και όπως είπε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε την Ελλάδα, λίκνο της δημοκρατίας, «πηγή τόσων ιδεωδών και αξιών που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Αμερικής».

Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της Δεξιάς, αλλά και της Αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στις απογοητεύσεις από τις οποίες αυτός ο λαϊκισμός τροφοδοτείται και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν «καπιταλισμό χωρίς ψυχή».

Και είναι τέτοια η βαρύτητα που δίνει στα όσα θα πει που έχει γράψει μόνος του την ομιλία του. Το αποκάλυψε, σύμφωνα με το vima.gr, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά το επίσημο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: