24.11.16

Επίτιμος δημότης αλβανικής πόλης ο Τραμπ...


Επίτιμος δημότης της αλβανικής πόλης Κάμζα είναι από πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο...
Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα επαναστατικό πρότυπο της δημοκρατικής νέας τάξης, (…) ένας μεγάλος ηγέτης των σύγχρονων καιρών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζεμάλ Μζίου, δήμαρχος αυτής της πόλης των 100.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων βορείως των Τιράνων.

Την επομένη της απόφασης που ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος επισημαίνει επίσης πως ο Ντόναλντ Τραμπ «κέρδισε τη μάχη που έδινε παρά τις επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης».

Ο Τζεμάλ Μζίου ανήκει στη δεξιά, που αντιπολιτεύεται τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Τζεμάλ Μζίου μετονομάζει τις αρτηρίες της πόλης του σε οδό Παρίσι, οδό Νέα Υόρκη ή ακόμη οδό Τόκιο.

Ο δήμαρχος διακήρυσσε για καιρό την επιθυμία του να επισκεφθεί την πόλη, μαζί με τη σύζυγό του, την Κάρλα Μπρούνι, ο Γάλλος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει έναν δρόμο στο όνομά του, όπως και ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι Αμερικανοί Τζορτζ Μπους ή ο Βρετανός Τόνι Μπλερ. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπερσυντηρητική Αμερικανίδα Σάρα Πέιλιν.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο δήμαρχος της Κάμζα ανήρτησε φωτογραφία του, στην οποία κάνει το σήμα της νίκης, δίπλα σ’ αυτήν του Ντόναλντ Τραμπ...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: