28.11.16

Χάος στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω κακοκαιρίας...


Επτά πτήσεις πήραν οδηγία να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο των Χανίων...

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω της σφοδρής...
κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα για λόγους ασφαλείας, η τροφοδοσία καυσίμων διεκόπη από τις 20:20 μέχρι και τις 21:45.

Επτά πτήσεις έλαβαν οδηγία από τον πύργο ελέγχου να κατευθυνθούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων ενώ δύο πτήσεις ακυρώθηκαν (της Olympic Air, από τα Γιάννενα και τη Μυτιλήνη) και άλλες δέκα πτήσεις αναμένεται να φτάσουν στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας με σημαντική καθυστέρηση (ήτοι, μετά τις 23:00).

Αυτήν την ώρα, οι καιρικές συνθήκες στα Σπάτα, όπου προηγήθηκε σφοδρή καταιγίδα, αρχίζουν να βελτιώνονται. Επομένως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, αναμένεται η κατάσταση να έχει εξομαλυνθεί πλήρως μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σε περιπέτειες μπήκαν νωρίτερα 18 επιβάτες της πτήσης από την Μυτιλήνη με προορισμό την Λήμνο.

Η οδύσσεια τους ξεκίνησε στις 12.50 από το αεροδρόμιο της Μύρινας, όπου παρά τις προσπάθειες του χειριστών του αεροπλάνου, η προσγείωση ήταν αδύνατη, οπότε το αεροπλάνο ξεκίνησε να επιστρέψει στη Μυτιλήνη. Και στη Μυτιλήνη, όμως, ήταν πλέον αδύνατη η προσγείωση, οπότε το αεροπλάνο αναγκάστηκε να κινηθεί προς τον επόμενο του σταθμό την Χίο, με τους επιβάτες προς Λήμνο.


Δεν κατάφερε όμως, να προσγειωθεί ούτε εκεί, οπότε το αεροπλάνο έχοντας συμπληρώσει πάνω από δυο ώρες πτήσης σε άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφερε τελικά να προσγειωθεί στην Σάμο. Με φροντίδα της εταιρείας και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν οι επιβάτες θα αναχωρήσουν για την Αθήνα και από εκεί θα μεταβούν στη Λήμνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: