11.11.16

Διαμαρτύρονται οι Αμερικανοί, απαντάει ο Τραμπ...

Δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς, για...
δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις εναντίον του σε αρκετές πόλεις της χώρας. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, βέβαια, δεν άφησε αναπάντητες τις διαμαρτυρίες και τις σχολίασε μέσω social media.

Σε Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σικάγο, Νέα Υόρκ και σε άλλες πολιτείες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.



Ο νέος πρόεδρος, όμως, μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, δεν άφησε αναπάντητες τις διαμαρτυρίες και τις σχολίασε μέσω Twitter γράφοντας «Μόλις είχα μια πολύ ανοιχτή και επιτυχημένη προεδρική εκλογή. Τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα media διαμαρτύρονται. Πολύ άδικο».

Στο Πόρτλαντ το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες άνθρωποι έκανα πορεία στην πόλη, ωστόσο σημειώθηκαν και επεισόδια με σπασμένες βιτρίνες και άλλες ζημιές.

Διαδηλωτές στο Ντένβερ κατάφεραν να κλείσουν την εθνική οδό για λίγη ώρα, ενώ στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο βρέθηκαν αρκετοί φοιτητές φωνάζοντας «Δεν είναι ο δικός μας πρόεδρος».

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Νέα Υόρκη με μεγάλο αριθμό διαδηλωτών να συγκεντρώνεται έξω από τον πύργο το Trump Tower και οργισμένα συνθήματα και πανό.

«Ο άνθρωπος έχει λάθος σε όλα τα θέματα» σημείωνε ένας διαδηλωτής.

Στο Λος Άντζελες η αστυνομία προχώρησε σε 28 συλλήψεις για παρακώλυση κυκλοφορίας και βανδαλισμό.

Πάντως οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ δεν έμειναν αμέτοχοι, καθώς διαμαρτυρήθηκαν έντονα μέσω των social media, ενώ, από την Πέμπτη, ορισμένοι βρέθηκαν και στον δρόμο κρατώντας πανό υπέρ του νέου προέδρου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: