23.11.16

Ν.Δ.: συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο...

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣτο πλαίσιο των πρόσφατων αλλαγών στη διάταξη των στελεχών της με τον σχηματισμό «σκιώδους κυβέρνησης», συνεδριάζει σήμερα το πρωί στη Βουλή, υπό την...
προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει εισήγηση στη συνεδρίαση με θέμα την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας ενώ η εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα θα αφορά την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Κ.Ο.

Στην εισήγησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην αντιπολιτευτική τακτική της παράταξης, στο πλαίσιο της προβολής της κυβερνητικής πρότασης της Ν.Δ. και του αιτήματος για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Αλλωστε, όταν ανακοινώθηκε το «σκιώδες κυβερνητικό σχήμα» είχε υπογραμμιστεί πως στόχος της συγκρότησής του «είναι ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της κυβέρνησης “τομέα προς τομέα, “πρόσωπο προς πρόσωπο”, καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής».

Πράγμα που υποδηλώνει πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ν.Δ. θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε μια προσπάθεια να πείσει ότι υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση -συμβατή με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας- απέναντι σε αυτήν της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ.

Εν τω μεταξύ, χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον «σκιώδη αρμόδιο υπουργό» Αδ. Γεωργιάδη, επισκέφθηκε το υπουργείο Αμυνας και ενημερώθηκε επί όλων των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας της χώρας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του. Η ενημέρωση διήρκεσε περί τις δύο ώρες και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Το υπουργείο Αμυνας επισκέφθηκε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον «σκιώδη αρμόδιο υπουργό» Αδ. Γεωργιάδη, και ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας και άμυνας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του.


Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες. Είναι, όμως, βέβαιο ότι η εκπαίδευση, η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας.

»Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν τον διεθνή ρόλο της χώρας μας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους, με όλες μας τις δυνάμεις»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: