Επτά συμβούλους λιγότερους μετρά πλέον η «Δύναμη Ζωής», παράταξη της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.
Το τελευταίο και ισχυρότερο ενδοπαραταξιακό ρήγμα καταγράφηκε στην...
προχθεσινή συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2017.
Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μαρίνα Κουκά, ενώ η Κατερίνα Θανοπούλου, μετά την αρνητική της ψήφο, ανακλήθηκε από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής.
«Ο αυτοδιοικητικός μου ρόλος και ουχί μόνο ο πολιτικός, ο οποίος είναι συναφής και είναι αυτός που καθοδηγεί τα όποια βήματα αφορούν την άσκηση του αυτοδιοικητικού μου έργου, με έκαναν να έρθω σε αντιπαράθεση με την περιφερειακή αρχή σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, τη διαχείριση αποβλήτων και τον προϋπολογισμό, καθώς και την άσκηση των όποιων έργων θα μπορούσα να πράξω.
»Από τη θέση στην οποία ήμουν και την οποία πλέον αδυνατώ να υπηρετώ, με βάση και την τελευταία απόφαση ανάκλησης αρμοδιοτήτων, θεωρώ ότι η επί της ουσίας άσκηση κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι έρμαιο των ευρωπαϊκών και κυβερνητικών επιλογών ως ουρά μιας υποτιθέμενης αναπτυξιακής πολιτικής, την οποία δεν θα αφήσω να λοιδορήσουν οι όποιοι κραυγαλέοι υπερασπιστές μιας αδιέξοδης πολιτικής», δηλώνει η κ. Θανοπούλου στην «Εφ.Συν.», μετά την απόφαση της περιφερειάρχη.
Στιγμές νωρίτερα και μετά τους τριγμούς που προκάλεσε στην πλειοψηφούσα παράταξη η στάση της στο συμβούλιο, είχε ανακοινώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την Παρασκευή (13.00, ΕΣΗΕΑ) για τον απολογισμό του έργου της, δίνοντας την αίσθηση ότι είχε αποφασίσει την παραίτησή της.
Οι ανεξαρτητοποιήσεις στη «Δύναμη Ζωής» ξεκινούν από τον Οκτώβρη του 2015.
Αρχικά με τη Φλώρα Νικολιδάκη, σε συνεδρίαση για το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ανήκε στη ΛΑ.Ε.), στη συνέχεια με τον Μάκη Μαντά (ΚΟΕ) και την Αννα Βασιλάκη (ΛΑ.Ε.), που ανακοίνωσε την απόφασή της στην περσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Ακολούθως ανεξαρτητοποιήθηκε η Ζωή Ράικου και πρόσφατα, στην τελευταία συνεδρίαση που αφορούσε τη διαχείριση απορριμμάτων, ο Γ. Πρωτονοτάριος (ΛΑ.Ε.).
Γνώστες των εσωτερικών της παράταξης Δούρου τοποθετούν την αφετηρία αυτών των εξελίξεων στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πλειονότητά τους, οι αποχωρήσαντες έκαναν λόγο για αθέτηση προγραμματικών δεσμεύσεων της «Δύναμης Ζωής».
Πριν από την επίμαχη συνεδρίαση, η ΛΑ.Ε., στην οποία πρόσκειται η κ. Θανοπούλου, χαρακτήριζε «πολιτικά απαράδεκτη» ενδεχόμενη υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
«Βάζω την μπάλα στην εξέδρα και ρωτώ, όχι με κραυγαλέες αντιπαραθέσεις και όχι με κομματικές σκοπιμότητες: ποια επί της ουσίας κοινωνική πολιτική μπορούμε να παράξουμε, ποια τα κονδύλια και ποια η πρόθεση; Θα αγωνιστώ και ουχί θα παραιτηθώ διά της ήττας. Η αποδοχή της ανάκλησης είναι προϊόν πολιτικής πράξης. Η άρση της εμπιστοσύνης πρέπει να τεκμηριωθεί.
»Διά του απολογισμού και του προγραμματισμού του έργου μου δίνω τη διάσταση τόσο των όσων μπορούμε ως διοίκηση να παράξουμε, αλλά και των εμποδίων που οφείλουμε ως πολιτική αρχή να άρουμε, προκειμένου η κοινωνική πολιτική να μην είναι σε όλα τα επίπεδά της μερική ανακούφιση, αλλά επί της ουσίας αναδιανεμητική πολιτική υπέρ των πληττόμενων», συμπλήρωσε στην εφημερίδα μας η κ. Θανοπούλου, εξηγώντας, ουσιαστικά, τους λόγους της στάσης της.
Στη «Δύναμη Ζωής» συνυπάρχουν σύμβουλοι που είτε παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχουν αποχωρήσει, είτε ήταν ή παραμένουν ΛΑ.Ε., ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γ. Καραμέρος, πρόσκειται στους Οικολόγους Πράσινους.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...
πηγη efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου