4.11.16

Ξανθός: Προσλήψεις προσωπικού στις δομές υγείας...


Την δυνατότητα 2000 επιπλέον προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις...
δομές Υγείας της χώρας διερευνά το υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από το Ηράκλειο σε συνέντευξη τύπου, αμέσως μετά τις επισκέψεις του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στο ΠΑΓΝΗ, «το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ αισθάνεται πολύ πιεσμένο και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας έχουν επιδεινωθεί από την υποχρηματοδότηση».

«Το προσωπικό υπερβάλλει εαυτό. Δεν θα επιτρέψουμε να καταρρεύσει παρότι κάποιοι το παρουσιάζουν σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί χρηματοδοτικά θα ενισχυθεί και σε επίπεδο προσωπικού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός..

«Η πρώτη δέσμη προσλήψεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί και  85 άτομα τοποθετούνται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, συνέχισε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις προσλήψεις που έγιναν στην Κρήτη.

Παράλληλα ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι με την επόμενη δέσμη προκηρύξεων από κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν άλλα 116 άτομα  σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ στην επόμενη δέσμη αναμένεται να προσληφθούν 1200 νοσηλευτές  και λοιπό προσωπικό.

«Μεγάλος στόχος για το υπουργείο Υγείας, υπογράμμισε ο κ. Ξανθός, είναι  η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, με αποκεντρωμένες δομές και η καθιέρωση του γιατρού της γειτονίας..Θέλουμε να πάμε σε ένα νομοσχέδιο συνολικής αναδιάταξης του συστήματος Υγείας» κατέληξε ο υπουργός Υγείας..

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: