4.11.16

Στην εξεταστική ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ...

Ο Νικόλαος Σαλαγιάννης, καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των...
ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι και σήμερα, θα ξεκινήσει την κατάθεσή του στις 10:30 το πρωί και θα καλυφθεί σε απευθείας μετάδοση από το efsyn.gr μέσω του καναλιού της Βουλής.

Για τα δάνεια της ΝΔ

Ο Θανάσης Σκορδάς, γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, βρέθηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα (θαλασσο)δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου.

Στην πολύωρη κατάθεσή του υποστήριξε ότι τα δάνεια που έλαβε η Ν.Δ. ήταν απολύτως σύννομα και μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2012 ήταν ενήμερα και απολύτως εξυπηρετούμενα.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των δανειακών οφειλών της Ν.Δ., οι οποίες ανέρχονται σήμερα στα 210,815 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μην αποπληρωθούν από το κόμμα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το πρόβλημα με την μη εξυπηρέτηση των δανείων, άρχισε να δημιουργείται και να διογκώνεται μετά το 2012, και ήταν, όπως είπε, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι από το 2010 η Αγροτική Τράπεζα είχε αλλάξει την δανειακή σύμβαση που είχε με το κόμμα, τετραπλασιάζοντας τα επιτόκια της.

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι «δεν ασκήθηκαν πιέσεις σε στελέχη των τραπεζών, ώστε να αποφασίσουν ή να εισηγηθούν προνομιακά δάνεια» και ότι «δεν υπήρχε προνομιακή πολιτική σε ότι αφορά τα επιτόκια»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: