15.11.16

Τσίπρας: Αναμένουμε θετική εξέλιξη για χρέος και Κυπριακό ...

Τσίπρας: Η επίσκεψή σου στην Αθήνα στέλνει σημαντικά μηνύματα

Ομπάμα: Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση χρέους.
Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Aμερικανό πρόεδρο στο Μαξίμου...
«Είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σας και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στον Αμερικανό πρόεδρο.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει...
μόνο την αρχαία παράδοση υπεράσπισης πανανθρώπινων αξιών, μάχεται και στο σπαρόν για πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, και η υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χρέος και στο Κυπριακό:

«Ελπίζουμε πολύ σύντομα οι κόποι και οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους, αλλά και στο Κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, με τον Ομπάμα στο Μ. Μαξίμου...
Αυτή την ώρα η συνάντηση Ομπάμα-Τσίπρα στο Μαξίμου

Ομπάμα: Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση χρέους  

Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις «που θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την οικονομία».

«Θα συνεχίσω να υπογραμμίζω ότι μόνο η λιτότητα μόνη της δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτής της ανάπτυξη», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Για το Κυπριακό υποστήριξε ότι «η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη δική μας συνεργασία θα συμβάλουν για να βρεθεί δίκαιη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: