6.11.16

Ξεκάθαρη στήριξη...

Ο πρωθυπουργός παρείχε ξεκάθαρη στήριξη στον συνεργάτη του Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με όσα είπε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν θα...
υποχωρήσουμε, παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες, στην μάχη για το τηλεοπτικό τοπίο» διαμήνυσε, διευκρινίζοντας ότι «δώσαμε μία έντιμη μάχη, η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει σεβαστή, θα την υλοποιήσουμε».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο νόμος που ψηφίσαμε εξακολουθεί να ισχύει στο σύνολό του, εκτός του άρθρο που ακυρώθηκε». Υποστήριξε όμως ότι «η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση έγινε από ανάγκη, επειδή η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη υπονόμευσε τη συγκρότηση του Συμβουλίου». Χαιρέτισε τη συναίνεση που επιτεύχθηκε στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ, με τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και είπε ότι «η ΝΔ δεν έχει καμία δικαιολογία να μην συνδράμει στη προσπάθεια συγκρότησή του. Τυχόν άρνησή της θα σημαίνει θεσμική εκτροπή».

Διαμήνυσε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάθεση του «νόμου γέφυρα» για τις προσωρινές άδειες λειτουργίας έναντι αντιτίμου, ότι «κανείς δεν πρόκειται να συνεχίσει να εκπέμπει ως καταληψίας συχνότητας, η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς δεν αποτελεί επιλογή».

Παραδέχθηκε όμως εμμέσως ότι τα χρήματα των 4 υπερθεματιστών του διαγωνισμού, που ακυρώθηκε, θα επιστραφούν, καθώς διαβεβαίωσε ότι «τα κοινωνικά προγράμματα, που έχουν εξαγγελθεί – σημείωση: με βάση εκείνα τα χρήματα - θα στηριχθούν, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του θέματος με τις άδειες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: